Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj posiluje možnost čerpat finance z evropských fondů

06. 10. 2011

Hejtman Stanislav Eichler podepsal záměr podílet se na vzniku Evropského sdružení územní spolupráce (ESÚS). K prohlášení o vzniku nadnárodního uskupení se připojili také zástupci Královéhradeckého, Olomouckého a Pardubického kraje, Dolnoslezského vojvodství a české i polské části euroregionů Glacensis a Nisa.  

Vzniku nadnárodních uskupení s vlastní právní subjektivitou je evropská legislativa nakloněna. Tato uskupení, mezi která ESÚS patří, mohou pracovat ve všech předem dohodnutých směrech přeshraniční spolupráce – zlepšení a zefektivnění dopravní infrastruktury, podpora cestovního ruchu, kulturní spolupráce, zemědělství apod.

„Věřím, že ESÚS bude úspěšný v čerpání finančních prostředků z evropských fondů,“ říká hejtman Stanislav Eichler. „V současné ekonomicky složité době již nebude tolik peněz jako tomu bylo v minulém programovacím období, ovšem i přesto jsem spíše optimistický. Nesmíme usnout a zahodit tak jedinečnou šanci, která se nám tímto významným aktem dostává,“ doplňuje hejtman Eichler.  

Bc. Fulková Andrea
andrea.fulkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226332
Mobil: 739541549