Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj přispěl na první babybox v regionu

Mgr. Matoušová Barbora

  • 30. 06. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6653|autor:Mgr. Matoušová Barbora|email:barbora.matousova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

V Krajské nemocnici v Liberci byl v pátek 27.června otevřen první babybox v kraji. Na toto, v pořadí jubilejní desáté zařízení v celé České republice přispěl také Liberecký kraj. „Kraj zaplatil 150 tisíc korun za umístění schránky, která je přístupná z ulice, na boční straně Pavilonu pro matku a dítě,“ řekla radní Hana Králíčková s tím, že samotnou schránku nechalo vyrobit občanské sdružení . „Věřím, že se díky ní podaří zachránit spoustu dětí,“ dodala.

 

Podle zakladatele baby boxů v ČR Ludvíka Hesse dosavadní babyboxy zachránily život dvanácti dětem. Pokud matka své dítě do schránky odloží, po jejím uzavření to zaregistrují akustická a vizuální čidla, kterými je přivolán lékařský personál. Na to, že by si matka své rozhodnutí mohla později rozmyslet, však babyboxy také pamatují, uvnitř totiž najde lísteček s informací, jak v takovém případě dítě získat zpět.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky