Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj se dočká speciální rehabilitace pro zdravotně znevýhodněné děti

06. 06. 2011

 

Slavnostní otevření nové ordinace dětské rehabilitace pro zdravotně znevýhodněné dětise uskuteční ve středu 8. června od 10 hodin v hlavní budově areálu Jedličkova ústavu, Lužická 7, Liberec - přízemí domu B. Zahájení se zúčastní MUDr. Pavel Novák, náměstek hejtmana LK pro zdravotnictví.

Projekt vznikal tři roky, iniciovala jej společnost Sarema ve spolupráci se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou ČR.

„Ordinace dětské rehabilitace pro zdravotně znevýhodněné děti je určena především pro pacienty s různými neurologickými a ortopedickými diagnózami včetně různých typů dětské obrny. V Libereckém kraji dosud chyběla,“ uvedl krajský radní.

Rehabilitační pracovníci se jim věnují na základě tzv. Vojtovy metody reflexní lokomoce. Tuto léčbu plně hradí zdravotní pojišťovny.

„Vojtova metoda je unikátní, ale současně jeden z nejnáročnějších prostředků využívaných v rehabilitaci. Jde o souhrn speciálních cviků, které fyzioterapeut učí rodiče, aby je poté mohli provádět několikrát denně i v domácím prostředí. Práce s dětmi je psychicky, fyzicky i časově nesmírně náročná a vyžaduje i dlouholeté zkušenosti. Důležitým úkolem je proto rodiče odborně zaškolit a motivovat. V našem centru přitom máme k dispozici velice kvalifikované pracovnice s vysokoškolským vzděláním, které absolvovaly několikaletou praxi na soukromé dětské klinice v Rijádu, metropoli Saúdské Arábie," vysvětluje Lenka Halamová, jednatelka společnosti Sarema, Vhodné prostory pro rehabilitační ordinaci nabídl Jedličkův areál. Vyznačuje se ideální polohou v blízkosti městské hromadné dopravy i snadným bezbariérovým přístupem. Centrum se zaměřuje také na všeobecnou dětskou rehabilitaci i na děti v rané péči.

„Samozřejmě, že postupem času chceme toto rehabilitační středisko dále rozšiřovat a také je provázat s dalšími aktivitami. Usilujeme o spolufinancování projektu prostřednictvím různých grantů a snažíme se do spolupráce zapojit i sponzory," naznačuje.budoucnost speciálního rehabilitačního střediska jednatelka.

 

Kontakt pro bližší informace:

Lenka Halamová, jednatelka    Sarema Liberec                                                                                       , s. r. o. tel.: 777 104 650                                                                                                     1sarema@seznam.cz                                          

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588