Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj se poprvé představil na turistickém veletrhu MITT v Moskvě

31. 03. 2008
[id:6306|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Libereckého kraje spolu s Národním památkovým ústavem, Hospodářskou komorou , Asociací hotelů a restaurací a turistickými regiony ( Krkonoše, Jizerské hory, Český ráj a Českolipsko), lázeňskými městy a některými dalšími subjekty,  připravil první velkou prezentaci pro moskevský veletrh, který se konal 19. – 22. března..

„Až dosud se Liberecký kraj soustředil spíše na německou, polskou a holandskou destinaci. Statistiky však již loni ukazovaly na strmý nárůst příjezdové turistiky z Ruska, a to nejen do Prahy a lázeňských měst, ale i do dalších regionů,“ vysvětlil důvod prezentace kraje  v Moskvě náměstek hejtman  Antonín Schäfer, který se jej osobně zúčastnil.

„Vzhledem k tomu, že na významu získává ruský jazyk, vytvořili jsme na našem odboru zcela nové propagační materiály v ruštině,“ doplnil.

Veletrhu se zúčastnilo okolo 3000 vystavovatelů ze 118 zemí celého světa a veletrh navštívilo celkem kolem 100 000 návštěvníků.

Moslevský veletrh je odlišný od jiných tím, že sem, s výjimkou posledního dne, nemá přístup laická veřejnost. Veletrh je pořádán pro zástupce cestovních kanceláří z území Ruska a některých zemí bývalého Sovětského svazu. Z těchto zemí je dosud obtížné individuálně vycestovat, přetrvávají problémy se získáváním víz, ale  turistika organizovaná cestovními kancelářemi je mnohem snazší.

„Na veletrhu byly zastoupeny všechny české kraje,  některé ale, na rozdíl od našeho, poněkud podcenily nutnost prezentace právě v ruském jazyce,“ poznamenal náměstek hejtmana s tím, že  měřeno velkým zájmem touroperátorů může Liberecký kraj považovat svou účast na MITT Moskva 2008 za úspěšnou.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302