Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj využije v cestovním ruchu nové trendy - mobily, ipady a tablety

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 05. 2014 16:47

Sdílet článek

Liberecký kraj neustále vylepšuje prezentaci nabídek a možností cestovního ruchu, a to díky projektu Moderní příležitosti marketingu cestovního ruchu, který bude až do konce letošního roku realizovat.

Hlavní aktivitou, kterou projekt zahrnuje, je vytvoření společné přeshraniční mobilní aplikace, která návštěvníkovi poskytne mobilního turistického průvodce.

„V současnosti se většina propagačních aktivit přesunula od papírových verzí do mobilů, ipadů a tabletů, proto jsme se rozhodli tento trend následovat,“ říká Hana Maierová, náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pro resort cestovního ruchu, kultury a památkové péče. Mobilní průvodce bude kromě základních informací o kraji, turistických atraktivitách či kalendáře akcí umožňovat i vytvoření účtu na turistickém portálu Libereckého kraje a jeho propojení s mobilní aplikací a sociálními sítěmi, nahrávání výletů, fotografií či posílání pohlednic na email.

„Od těchto aktivit si slibujeme zejména sdílení zážitků, doporučování zajímavostí a motivaci pro mladé návštěvníky. Mobilní průvodce bude navíc přeshraniční, takže odpadne nutnost stahovat si další průvodce při překročení hranic,“ doplňuje vedoucí oddělení cestovního ruchu KÚ LK Eva Hornová.

Aplikace bude hotová v průběhu podzimu a bude volně ke stažení nejen na turistickém portálu www.liberecky-kraj.cz, ale i v obchodech příslušných operačních systémů. Mezi další aktivity, které zatraktivní webovou prezentaci cestovního ruchu, patří i umístění QR kódů na turistické zajímavosti, nové fotografie, virtuální prohlídky, přeshraniční elektronický newsletter či nové e-pohlednice na webu.

„Turistický portál www.liberecky-kraj.cz je naší vlajkovou lodí, proto se ho snažíme neustále vylepšovat, v současné době se můžeme pyšnit okolo 4 000 návštěv za den, v letních měsících předpokládáme ještě nárůst,“ říká Hana Maierová.

Nositelem projektu Moderní příležitosti marketingu cestovního ruchu je na české straně Liberecký kraj, jeho partnerem je Entwicklungsgesellschaft Niederschlesische Oberlausitz mbH. Projekt bude v hlavních aktivitách realizován především na území Libereckého kraje a jeho turistických regionů a na území Oberlausitz. Spolupracujícím subjektem leadpartnera je Sdružení pro rozvoj cestovního ruchu Libereckého kraje.

Projekt je financován z Evropských fondů, konkrétně z Programu Cíl3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce 2007-2013 mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko.

Podrobnější informace Vám podá Eva Hornová, vedoucí oddělení cestovního ruchu, eva.hornova@kraj-lbc.cz, 485 226 614.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky