Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Lidem bez domova pomůže v zimě šatstvo od úředníků krajského úřadu

07. 10. 2015

Letošní jarní sbírka odloženého staršího oblečení, určená lidem bez domova, vyvolala mezi pracovníky Krajského úřadu Libereckého kraje takový zájem, že ji kraj po půl roce opakuje. Akce, nazvaná Dejte věcem druhou šanci 2, se uskuteční v sídle kraje v pátek 16. října. Je vyhlášena pouze pro zaměstnance krajského úřadu a zaměřena kvůli blížící se zimě hlavně na sběr teplejšího ošacení.

„V dubnu jsme charitativní sbírku pořádali poprvé. Měla velký úspěch. Své starší věci, které již nenosí, přineslo do sbírky přes sto zaměstnanců krajského úřadu. Proto jsme nyní sbírku připravili podruhé,“ vysvětlila Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana pro resort sociálních věcí. „Oblečení odvezeme organizaci Naděje, která je pak sama rozdá lidem, žijícím na ulici,“ dodala.

Na jaře putovalo oblečení také bezdomovcům, tehdy z Českolipska. Hromadu šatstva si převzali lidé z Farní charity Česká Lípa. „Předpokládáme, že podzimního kola sbírky se zúčastní minimálně stejný počet našich úředníků,“ doplnila Lenka Kadlecová.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624