Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Lidie Vajnerová zahájí výstavu obrazů autora Luboše Bretta ve vestibulu KÚ LK

Šírová Květa

  • 04. 07. 2011 16:10
  • Rozvoj

Sdílet článek

Statutární náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová zahájí v pondělí 11. července výstavu obrazů "Přišlo léto - čas prázdnin" autora Luboše Bretta. Slavnostní vernisáž se bude konat od 16 hod. ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje (U Jezu 642/2a, Liberec 2). K poslechu zahraje KULKy Band (orchestr krajských úředníků). Výstava potrvá od 7. do 28. července 2011 a je přístupná pondělí až pátek 8.00 - 16.00.

 

Mgr. Luboš Brett

Jeho dětství je spojeno s krásnými vzpomínkami na početnou a harmonickou rodinu. Po absolvování PF Univerzity J.E.Purkyně v Ústí nad Labem (studijní obor Nš-Vv) nastoupil jako učitel ve svém rodném městě, Jablonném v Podještědí, kde působí dodnes ve funkci zástupce ředitele školy.

Maluje od roku 1989. Jeho obrazy našly obdivovatele prakticky po celém světě. S jeho díly se můžete setkat v současnosti v několika soukromých sbírkách a galeriích. Jeho tvorba je pravidelně zastoupena i na benefičních aukcích Nadace Euronisa.

O svém malování autor říká.“ Nekladu si za cíl velké umění. Přál bych si, aby moje obrazy měly duši. Můj vztah k tvorbě nádherně vystihuje pan Brodský, který říká:

„Kdybych se znovu narodil, nedělal bych herectví, protože bych bez něho mohl kliďánko žít! Dělal bych muziku, tanec, ale především bych maloval! Možná špatně! Možná proti gustu své doby, proti vkusu současníků, proti normám estétů a názorů odborníků, proti zákonům všech – ismů, zneuznán, ponižován, zatracován nebo dokonce nepovšimnut. Ale maloval! Maloval! Možná do šuplíku, jak v dobách koniášů dělávají spisovatelé. S prázdnou kapsou a hladovým žaludkem. Ale svobodně. Kniha i obraz mohou přežít. Ale hrát do šuplíku se nedá.“

Děkuji, pane Brodský.

„Výtvarná tvorba je spjata s mým rodným krajem Lužických hor a Jablonného v Podještědí. Snažím se o to, aby z obrazů bylo cítit zrcadlení časů minulých, klid, láska a pohoda. Někdy v tvorbě odbíhám do nereálného až abstraktního světa. Je to jakási protiváha k naivní malbě. A také mě těší spolupráce s panem Václavem Plechatým“.

 

Výstavy: Jablonné v Podještědí, zámek Lemberk, galerie Domino – Praha, Banco Popolare – Liberec, Banco Popolare – Hradec Králové, …..

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky