Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Litoměřický biskup Jan Baxant požehnal novým hasičským vozům

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 08. 2011 15:06

Sdílet článek

 

Na den přesně jeden rok po srpnových loňských povodních se na pozvání Euroregionu Nisa se v neděli setkali v Chrastavě na náměstí dobrovolní hasiči a starostové z některých postižených obcí. Za Liberecký kraj se vzpomínkové akce nazvané „Rok poté“ zúčastnili náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová, náměstek hejtmana Vít Příkaský  a vedoucí odboru kancelář hejtmana Rudolf Broulík.

„Připomínám velkou zásluhu hasičů, záchranářů nebo policistů a dalších členů Integrovaného záchranného systému Libereckého kraje na záchraně životů a majetku v postižených obcích,“ řekla mimo jiné v krátkém proslovu náměstkyně hejtmana spřáním, aby nám solidarita, která se projevila v době povodní, nevyprchala.

Před aktem požehnání aut litoměřickým biskupem Janem Baxantem promluvili hosté o likvidaci následků povodní i o 13 hasičských zásahových vozech, na které Euroregion Nisa před rokem získal 10 mil. Kč z takzvaného Fondu malých projektů pro 13 příhraničních obcí.

Této pomoci využily obce Heřmanice, Višňová, Raspenava, Frýdlant, Dětřichov, Chrastava, Oldřichov v Hájích, Hrádek nad Nisou, Nový Bor, Nová Ves, Bílý Kostel nad Nisou, obec Lázně Libverda a obec Skalice u České Lípy, jejichž starostové se vesměs akce zúčastnili.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky