Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Logická olympiáda pokračuje v ZŠ U školy v Liberci krajským kolem

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 11. 2011 15:10

Sdílet článek

 

Krajským kolem bude v pátek 4. listopadu v Základní škole U školy 222, Liberec pokračovat čtvrtý ročník oblíbené Logické olympiády, kterou již tradičně organizuje Mensa ČR. Nejúspěšnější řešitelé postoupí do celorepublikového finále, které se uskuteční 28. listopadu 2011 v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR.

 

Logická olympiáda, v níž nerozhodují nabiflované znalosti, ale schopnost samostatného logického uvažování, si za svou historii získává stále větší oblibu. Svědčí o tom vzrůstající počet registrovaných účastníků.

„Letos bylo registrováno celkem 32 300 soutěžících, což je zatím nejvíce v historii soutěže,“ informovala Zuzana Poláková z organizačního týmu Logické olympiády.

 

Soutěžící rozdělení do tří kategorií přitom nejprve absolvovali nominační kola, v nichž on-line vypracovávali nejrůznější slovní přesmyčky, číselné řady a jiné logické problémy, nejlepších 2 050 ve všech 14 krajích pak postoupilo do krajských kol. Konkrétně v Libereckém kraji bude o postup do finále bojovat osm soutěžících, přičemž počet finalistů z každého kraje je vypočítán poměrem z počtu soutěžících v nominačním kole.

 

„Krajské kolo je realizováno s finanční podporou Libereckého kraje,“ připomněl náměstek hejtmana LK Radek Cikl (ČSSD). 

 

Olympiádu pořádá Mensa ČR již několik let ve snaze doplnit spektrum aktivit pro děti a mládež o soutěž, která dává prostor k vyniknutí i žákům, kteří nemusí být úspěšní v tradičních školních předmětech nebo pochází z různého sociálního a kulturního zázemí. Letošní ročník je významný tím, že probíhá v roce oslav 20. výročí založení Mensy ČR.

 

Kontakt:

Tomáš Blumenstein

Předseda Mensy ČR a koordinátor Logické olympiády 2011

tel. 603 726 030

e-mail: tblumen@mensa.cz

www.logickaolympiada.cz

www.mensa.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky