Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Logo 10. EYOWF 2011 putuje k odsouhlasení k Evropskému olympijskému výboru

Mgr. Jiří Langer

  • 25. 04. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6399|autor:Mgr. Jiří Langer|email:|telefon: |mobil:|aktualizace:]

Náměstek hejtmana Petr Doležal dnes předal ceny vítězkám soutěže o návrh  loga 10. Evropského zimního olympijského festivalu mládeže v roce 2011.

Tato soutěž, která je kopií klasické olympiády, se koná jednou za dva roky a to zimě a v létě. Zimní verze se účastní více než 1 300 mladých sportovců ve věku 14-18 let z více než 40 zemí Evropy,“ uvedl náměstek hejtmana s tím, že každá taková soutěž má své logo a také maskota.

„Liberecký kraj se proto rozhodl, že vyhlásí výtvarnou veřejnou soutěž pro žáky a studenty středních a vyšších uměleckých škol v našem kraji,“ doplnil

Od 26. listopadu tak začaly vznikat grafické návrhy, kterých do uzávěrky 7. ledna, přišlo na Krajský úřad Libereckého kraje více než 120.

Všechny následně shlédla hodnotící komise, která vybrala čtyři a určila kritéria, podle kterých musí autorky své náměty dopracovat. A tak dvě studentky z jablonecké uměleckoprůmyslové školy Alžběta Slámová a Veronika Vysloužilová a dvě studentky z liberecké umělecké školy Jana Jirásková a Romana Ždímalová měly o něco více práce než ostatní. Bylo nutné návrhy zpracovat v různých velikostech, barvách, s textem, bez textu, a to pro lepší porovnání. Do 15. února dorazily všechny návrhy dopracované podle kritérií a Liberecký kraj, tak mohl vyhlásit veřejné hlasování

Od čtvrtka 21. února do neděle 23. března mohli návštěvníci internetových stránek http://www.eyowf.kraj-lbc.cz hlasovat o tom, které logo se jim zdá nejzdařilejší. Po odeslání hlasu a splnění všech podmínek byli hlasující zařazeni do databáze, ze které byli vylosováni tři, kteří obdrželi poukaz na odběr sportovního zboží. Nejdůležitější podmínkou je, aby nikdo nehlasoval více než jednou, pokud byl tento fakt zjištěn, hlasující byl automaticky vyřazen z databáze a všechny jeho hlasy anulovány a tím pádem ztratil šanci na výhru. Druhou důležitou podmínkou je vyplnění všech údajů, které požaduje hlasovací formulář.

 

Z hlasujících byli vylosováni tito výherci: Jiří Zenkl - Liberec Josef Novotný – Česká Lípa, Petr Tomáš – Hlohovec.

 

Veřejnost svým hlasování určila pořadí na 3. a 4. místě, zbylé dva návrhy, které měli nejvíce hlasů, opět porovnávala hodnotící komise, která Radě a Zastupitelstvu Libereckého kraje doporučila vítězné logo. Finální slovo ve výběru loga tedy mělo na včerejším zasedání Zastupitelstvo Libereckého kraje.

„Logo vybrané pořadateli, tedy Libereckým krajem, musí být ještě odsouhlaseno Evropským olympijským výborem,“ připomněl Petr Doležal, který zároveň prozradil, že obdobnou soutěž vypíše Liberecký kraji na nýávrh maskota EYOWF.

 

 

Co je  10. evropský zimní olympijský festival mládeže 2011

(10th European Youth Olympic Winter Festival 2011)

EYOWF 2011

 

Evropský olympijský festival mládeže se koná každé dva roky a kopíruje klasické olympijské hry. Kandidatura je podávána zvlášť na letní a zimní části festivalu. Jedná se o jednu z hlavních akcí pořádaných pod hlavičkou Evropského olympijského výboru, který sdružuje 48 národních olympijských výborů evropských zemí. Soutěží v rámci této významné sportovně společenské akce se mohou zúčastnit sportovci ve věku 14 – 18 let. Pravidelně se jej účastní cca 1300 sportovců.

 

Na základě rozhodnutí Evropského olympijského výboru se pořadatelem 10. evropského zimního olympijského festivalu stal Liberecký kraj a uskuteční se v termínu od 12. února 2011 – 19. února 2011. Soutěžit se bude v osmi sportech:

­          lední hokej

­          krasobruslení

­          skok na lyžích

­          běh na lyžích

­          severská kombinace

­          biatlon

­          alpské lyžování

­          snowboarding.

 

Centrem 10. evropského olympijského festivalu mládeže se stane Liberec. Medailové ceremoniály jsou plánovány na náměstí Dr. E. Beneše. Olympijský dům s veškerým zázemím pro média bude umístěn v Tipsport aréně, kde proběhne rovněž hokejový turnaj a soutěže krasobruslařů a krasobruslařek.

 

Skoky na lyžích budou mít své centrum ve skokanském areálu na Ještědu. V ještědském skiareálu proběhnou rovněž disciplíny alpského lyžování. Pro běžecké disciplíny bude využito areálu ve Vesci. Biatlonistky a biatlonisté změří své síly v jabloneckých             Břízkách. Nejdále od Liberce budou soutěžit snowboardisté, jejichž disciplíny by měly proběhnout ve Snowparku Rejdice. Liberecký kraj se stává centrem mladých nadějí pro zimní sporty. Třikrát v řadě vyhrála jeho sportovní reprezentace Olympiádu dětí a mládeže, kterou pořádá Český olympijský výbor mezi jednotlivými kraji. I proto, se myšlenka přivést do našeho kraje evropskou špičku mezi mladými sportovci, zdá jako správná volba.

 

Pro kompletní zprávu se seznamem výherců a jejich prací si stáhněte přiložený dokument.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky