Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Malý velký herec Jiří Krytinář potěšil děti v Jedličkově ústavu

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 04. 2012 16:29

Sdílet článek

 

Známý český herec a bavič Jiří Krytinář se s příchodem jara rozhodl potěšit ty nejmenší. Se svou divadelní společností zavítal ve čtvrtek 5. dubna do Jedličkova ústavu v Liberci, kde odehrál benefiční představení pro děti. Představení zahájila náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová (SOS), která převzala nad „muzikálovou“ inscenací „Z pohádky do pohádky“ o princezně Kristýnce a šašku Kryšpínovi záštitu.

 Kultura je důležitou součástí lidského života a pro děti, které musí z jakéhokoliv důvodu trávit život v ústavu, obzvlášť. Přinášet těmto dětem radost je pro mě osobně veliká pocta a potěšení. Věřím, že představení bude líbit a přinese jim i trochu rozptýlení a radosti,“ řekla v úvodu Lidie Vajnerová, která podobné záslužné aktivity neziskového sektoru, zejména týkající se dětí, dlouhodobě podporuje.

„Každá obdobná akce, která pomůže našim dětem, je pro jejich tělesný a duševní rozvoj velmi přínosná, a samozřejmě je vítáme,“ doplnil ředitel Jedličkova ústavu Vladimír Ptáček.

Malý velký herec, který je se svými 122 centimetry nepřehlédnutelnou hereckou osobností, se bezmála dvěma stovkám handicapovaných dětí ve věku od tří let představil v nově nastudované pohádce Z pohádky do pohádky.s Ladou Sanytrákovou a zpěvačkou Olivií Žižkovou.

„Na tuto akci jsme se velice těšil, moc rád hraji pro děti. Naše nová pohádka je veselá, výpravná, s krásnými barevnými kostýmy. Věřím proto, že dětem udělala radost. Navíc se vždy snažíme naše publikum vtáhnout do děje, děti si s námi mohou třeba i zpívat, a to se tu podařilo. Na programu však máme samozřejmě i jiné pohádky, proto v Jedličkově ústavu nevystoupíme jen jednou,“ řekl po představení Jiří Krytinář, který má k Libereckému kraji vřelý osobní vztah. V mládí prožil jedenáct let v Jablonci nad Nisou a nyní se do regionu po dlouhých letech znovu přistěhoval.

Samotné představení, které se uskutečnilo ve spolupráci Divadelní společnosti Jiřího Krytináře a občanského sdružení Liberec – náš domov. Jiří Krytinář navštíví do začátku prázdnin ještě mateřské a jiné školy v Libereckém kraji.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky