Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Mimořádné zasedání Bezpečnostní rady LK jednalo o zabezpečení MS v lyžování v Liberci 2009

14. 08. 2008
[id:6842|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Mimořádné zasedání Bezpečnostní rady Libereckého kraje (BRLK), které se konalo dnes v budově KÚLK v Liberci, se zabývalo oblastí bezpečnosti  v době příprav a konání Mistrovství světa v klasických lyžařských disciplínách v Liberci v roce 2009. Jednání se zúčastnil předseda BRLK hejtman Petr Skokan, zmocněnec vlády pro pořádání MS, poslanec za Liberecko Tomáš Hasil, prezidentka organizačního výboru Kateřina Neumannová, zástupci složek Integrovaného záchranného systému LK a členové organizačního a výkonného výboru MS Liberec 2009.

„Mimořádnou bezpečnostní radu jsem svolal proto, abychom projednali možnosti naplnění již definovaných požadavků a potřeb složek Integrovaného záchranného systému a orgánů krizového řízení  zajišťujících bezpečnost v době příprav a konání mistrovství světa v lyžování v Liberci. Dále bylo třeba  vyjasnit kompetence a stanovit zodpovědnost jednotlivých funkcionářů organizačního výboru  za bezpečnost v jednotlivých sportovních  a ubytovacích  areálech, v nichž se mistrovství světa uskuteční, kde budou sportovci a funkcionáři ubytováni nebo kde budou probíhat různé doprovodné akce,“ uvedl  Petr Skokan.

Podle něj se na jednání podařilo s pořadateli  řadu věcí dohodnout, zbývající předloží organizační výbor písemně tak, aby byly splněny zákonné požadavky na pořádání takovéto akce.

„Složky IZS podle slov svých představitelů poskytnou potřebnou součinnost při plnění těchto požadavků,“ doplnil hejtman.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302