Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ministerstvo financí dluží ministerstvu pro místní rozvoj a krajům zhruba 5,5 miliardy korun

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 03. 2015 18:32
  • Rozvoj
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Tématem jednání rady Asociace krajů s Richardem Brabcem, ministrem životního prostředí, bylo téma chráněných krajinných oblastí, národních parků a koncepce odpadového hospodářství.

Také zajištění finančních prostředků pro krajské úřady na péči o území soustavy Natura 2000 se stalo důležitým bodem společného jednání.

Na tiskové konferenci po jednání vyzdvihl ministr Brabec, ve shodě s hejtmany, mezi nimiž byl i hejtman Libereckého kraje Martin Půta,  dobrou úroveň spolupráce mezi AKČR  Ministerstvem životního prostředí. Společné úsilí pak vede k takovým pozitivním závěrům, jako je dotační program na výměnu lokálních topenišť ve výši 9 miliard korun.

Hejtmani vzali na vědomí informaci o národním parku Křivoklátsko, a pozitivním stanovisku Libereckého a Středočeského kraje ke vzniku této CHKO.

Na tiskové konferenci bylo rovněž sděleno, že Ministerstvo financí dluží ministerstvu pro místní rozvoj a krajům zhruba 5,5 miliardy korun na projekty ze starého plánovacího období. Hejtmani to na středečním jednání s vládou chtějí řešit s ministrem financí Andrejem Babišem (ANO).

Na závěr tiskové konference  se přítomní novináři seznámili  se skutečností, že Rada AKČR doporučila rezignovat Michalovi Haškovi a Jiřímu Rozbořilovi na členství řídicím výboru pro přípravu zadávací dokumentace výběrového řízení na dodavatele Systému elektronického mýta a poskytovatele služeb souvisejících s provozem tohoto systému po roce 2016. „Nejsme spokojeni s činností výboru,“ uvedl k důvodům rezignace Michal Hašek,

Tiskovou konferenci pak zakončila informace jasně deklarované podpoře hejtmanů krokům ministra zemědělství Jurečky v boji proti pančovanému vínu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky