Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ministr dopravy slíbil při dnešní návštěvě Libereckého kraje 52 milionů na dostavbu mimoúrovňové křižovatky v Sosnové

Šírová Květa

  • 03. 02. 2012 17:21
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD) se dnes sešel s ministrem dopravy Pavlem Dobešem (VV) na společném jednání se starosty obcí Českolipska a zástupci SFDI a ŘSD v Sosnové v rámci ministrovy návštěvy Libereckého kraje, kam přijel na pozvání poslance Parlamentu ČR Petra Skokana.

„Pan ministr slíbil, že v rozpočtu ŘSD je na letošní rok alokováno 52 mil. Kč na dostavbu stávající mimoúrovňové křižovatky v Sosnové a narozpočtováno dalších 38 mil. Kč na pokračování přeložky silnice I/9 z Dubice průmyslové zóny na stávající silnici III/2624 včetně řešení napojení na novou okružní křižovatku,“ sdělil po jednání hejtman.

Ministr dále sdělil, že u silnice I/35 Bílý kostel – Hrádek nad Nisou je v letošním roce v rozpočtu ŘSD 500 mil. Kč (100 mil. Kč podílu státu a 400 mil. Kč podílu EU).

„U této přeložky silnice I/35 jsou v nerozestavěném úseku Václavice – Hrádek nad Nisou problémy s výkupem pozemků. V současné době se řeší jejich vyvlastnění a z tohoto důvodu je oddálena výstavba přeložky silnice,“ informoval hejtman.

Pokud se v letošním roce nepodaří vyřešit majetkoprávní problémy nebude možné v letošním roce zahájit výstavbu. Finanční prostředky státního podílu (100 mil. Kč) budou proto přesunuty na akci přeložky silnice I/9 pokračování úseku Dubice – Dolní Libchava (napojení na stávající silnici II/262 směr Děčín).  

„Toto řešení by ulehčilo průjezdu nákladní dopravy centrem města Česká Lípa po stávající silnici I/9 a následně II/262 ve směru na Děčín od Prahy,“ doplňuje hejtman s tím, že toto řešení podporuje jak Liberecký kraj tak dotčené obce.

Ministr dále sdělil, že až do roku 2014 není alokována jakákoli finanční částka na stavbu obchvatu České Lípy, tj.na přeložku silnice I/9 ze Sosnové do Nového Boru.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky