Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Mladí řidiči mají možnost zlepšit své řidičské dovednosti na autodromu

23. 08. 2011

Bydlíte v Libereckém kraji a jste čerstvým držitelem řidičského průkazu nebo mladší třiceti let? Pokud ano, tak jsou právě vám určeny kurzy, které organizuje Centrum kurzů bezpečné jízdy ve spolupráci s Libereckým krajem na autodromu v Sosnové.

Občané Libereckého kraje mají nyní možnost absolvovat základní kurz bezpečné jízdy za cenu 200,-Kč (standardní cena je 3.492,-Kč). Podmínkou účasti je bydliště účastníka v Libereckém kraji a zároveň věk nepřesahující 30 let nebo držení řidičského oprávnění ne déle než 3 roky. Záměrem je především zvýšení bezpečnosti silničního provozu. Pořádaná školení bezpečné jízdy se vždy nesou v duchu spojení zábavy s poučením, kdy jsou účastníci přijatelnou formou vneseni do situací, které mohou na našich silnicích kdykoli nastat a řidič by na ně měl být připraven. Jedná se o nácvik nestandardních situací, které si účastník vyzkouší ve svém vlastním autě v bezpečí polygonu.

Zpřístupněním těchto kurzů mladým řidičům se snažíme hlavně zvýšit bezpečnost na silnicích, snížit nehodovost a umožnit jim získat správné návyky potřebné pro ovládání auta v krizových situacích. Málokterý z řidičů měl možnost si před skutečně vzniklou krizovou situací tento stav předem vyzkoušet a tedy správně reagovat, čímž lze následky případné nehody minimalizovat,“ říká Martin Sepp, náměstek hejtmana pro dopravu.

Kurzy jsou připraveny až pro 600 zájemců a konají se ve vypsaných termínech zveřejněných na www.kurzybezpecnejizdy.cz. Kurz je složen z teoretické části a z praktické části pod vedením zkušených instruktorů.

 

ZATÁČKA/ SMYKOVÁ PLOCHA

Průjezdy zatáčkou- asfalt- suchý/ mokrý od 40 do 60 km/h (ideální stopa)

Průjezdy zatáčkou smyková plocha od 15 do 45 km/h (průjezd, přidání plynu…)

Řešení/ zvládnutí nedotáčivého smyku (se spojkou, s brzdou...)

Řešení/ zvládnutí přetáčivého smyku

Krizové brzdění před zatáčkou/ v zatáčce

Vyhýbací manévr v zatáčce se změnou rychlostí

                       

ROVINA/ SMYKOVÁ PLOCHA

Brzdění asfalt- suchý/ mokrý povrch- 50- 60 km/h        

Brzdění 2 různé povrchy 50 – 60 km/h

Brzdění smyková plocha 50 – 60 km/h

Brzdění a zatáčení- smyková plocha

Slalom mezi kužely – asfalt, 2 různé povrchy

Vyhýbací manévr- smyková plocha

Šírová Květa
kveta.sirova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 324
Mobil: 739 541 624