Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Mladí volejbalisté dostali diplomy za úspěchy v sezóně 2013 - 2014

22. 09. 2014

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta a jeho statutární náměstkyně Zuzana Kocumová minulý týden přijali v sídle kraje mladé volejbalisty. V multimediálním sále se tak sešli sportovci z TJ VK Dukla Liberec, TJ Lokomotivy Česká Lípa, TJ Slavia Liberec a TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou se svými trenéry, aby připomněli své úspěchy v sezóně 2013 -2014. Statutární náměstkyně Zuzana Kocumová jim za skvělé výsledky předala diplomy.

Družstvo žáků, ročníky 1999 a mladší, pod vedením Jaroslava Linharta a Josefa Smolky zvítězilo v turnaji družstev Krajských center mládeže při 19. ročníku memoriálu Richarda Myslíka v Hradci Králové. Dalšími oceněnými byli chlapci a dívky z Volejbalové akademie Dukly Liberec. Ta vznikla v roce 2011 a o rok později se připojila i TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou. Členská základna se tak výrazně navýšila a postupně se propojila volejbalová základna po celém Libereckém kraji.

V rámci rozvoje tohoto výjimečného francouzského modelu výchovy se realizátoři zapojili do projektu „Barevný minivolejbal“, který pod záštitou Českého volejbalového svazu nabízí i nejmenším dětem možnosti herního využití. Minivolejbal má několik kategorií a je určen pro děti ve věku od 6 do 12 let, které soutěží ve dvou až tříčlenných družstvech. Právě v této variantě mladí volejbalisté dosáhli mimořádných výsledků.

Ze zářijového mistrovství ČR ve volejbale juniorů si liberecká Dukla přivezla dvě zlaté, jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile a stala se tak nejúspěšnějším oddílem České republiky.

„Diplomy jsem předala dvaatřiceti mladým úspěšným sportovcům jako poděkování za skvělou reprezentaci Libereckého kraje ve volejbale. Přeji jim, aby je nadšení a úspěchy provázely i ve „velkém“ volejbale,“ řekla náměstkyně Kocumová.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624