Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Modernizace Léčebny respiračních nemocí ve Cvikově pokračuje

02. 12. 2015

Léčebna respiračních nemocí ve Cvikově se pustila do další etapy modernizace patnácti pokojů v budově A dětské léčebny. Rada kraje na včerejším jednání schválila poskytnutí dotace na jejich vybavení.

Na podzim letošního roku vysoutěžila léčebna ve spolupráci s Krajským úřadem Libereckého kraje zhotovitele investiční akce na stavební část modernizace pokojů za cenu 5,3 mil. Kč. Součástí úprav bude modernizace tří dětských oddělení, a to vytvoření pokojů pro děti a jejich doprovod s vlastním sociálním zařízením. Předpokládaný termín ukončení akce je únor 2016. Financování stavební části je zajištěno z fondu investic léčebny, uspořeného provozního příspěvku za rok 2014 a dotace Libereckého kraje ve výši 1,9 mil. Kč.

Rada kraje na svém jednání 1. prosince schválila dotaci na interiérové vybavení rekonstruovaných dětských pokojů ve výši 1,2 mil. Kč. „Současné interiéry jsou zastaralé a je nutné je přizpůsobit novým moderním trendů, aby si léčebna zachovala i v budoucnosti svoji konkurenceschopnost a maminky s dětskými pacienty se zde cítily lépe,“ upřesnil Petr Tulpa, radní pro resort zdravotnictví.

„V současné době léčebna disponuje patnácti takto upravenými pokoji a poptávka maminek převyšuje nabídku. Modernizace pokojů přinese další ekonomickou stabilizaci léčebny,“ dodává také ředitel léčebny Ing. Rudolf Focke.

Léčebna respiračních nemocí ve Cvikově je příspěvkovou organizací Libereckého kraje, která poskytuje zdravotní služby v oboru pneumologie a ftizeologie (prevence, diagnostika a léčba plicních nemocí a tuberkulózy). Do dětské části léčebny přijíždějí děti z celé republiky na 4-6 týdenní pobyty.

 

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624