Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Moderování na Pražském hradě aneb jak jsem se setkal s naším prezidentským párem…

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 06. 2012 15:01

Sdílet článek

 

Autor: Vojtěch Kunát, student Gymnázia a Střední odborné školy, Jilemnice,

 

Jelikož se mi podařilo zvítězit v soutěži Mladý eko moderátor 2012, mohl jsem si včera, v úterý 29. května 2012, vychutnat hlavní výhru, kterou byla možnost moderovat koncert souboru Barocco sempre giovane na Pražském hradě u příležitosti setkání donátorů Nadace Livie a Václava Klausových.

V ranních hodinách jsme se s mamkou vypravili
do Prahy na Pražský hrad, abychom stihli absolvovat generální zkoušku a doplnili si další informace ke kulturnímu programu. Před hradbami Pražského hradu na nás čekala jedna z tajemnic Nadace Livie a Václava Klausových, která nás zavedla do noblesního a honosného prostředí Rothmayerova sálu Pražského hradu, kde jsem se s uměleckým vedoucím souboru Barocco sempre giovane Mgr. Josefem Krečmerem a výkonným ředitelem Nadace
JUDr. Ladislavem Petráskem připravil na program dnešního odpoledne.

Lidé přicházejí, sál se zaplňuje a slavnostní program začíná….

Vrcholem celého odpoledne byl projev prezidenta České republiky Václava Klause a jeho choti Livie.

Paní Livie Klausová

Oficiální část vystřídaly krásné tóny Malého koncertu barokního souboru Barocco sempre giovane, který jsem měl tu čest uvádět. Příjemnou tečkou slavnostního odpoledne bylo pozvání
na opravdu velmi chutné a pestré občerstvení.

Dárkem na rozloučenou byla komentovaná prohlídka reprezentačních prostor Pražského hradu.

Celý tento den byl pro mě naprosto unikátní a hodnotím ho jedničkou se třemi hvězdičkami! Poděkování patří paní profesorce Nataše Novákové, která mě k soutěži přivedla, pomohla mi s její přípravou a přispěla tak k mému vítězství!

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky