Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Most u Postřelné se dočká rekonstrukce, práce začnou v nejbližších dnech

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 19. 08. 2015 10:33
  • Doprava

Sdílet článek

Most ev.č. 270-013 na silnici II. třídy č. 270 u Postřelné, který je dlouhodobě ve velmi špatném stavu, projde nutnou rekonstrukcí. Po novém začnou motoristé jezdit nejpozději do poloviny listopadu, kdy budou stavební práce za více než 6,5 mil. Kč dokončeny. Během rekonstrukce most uzavřen nebude.

V předcházejících letech byl kompletně zrekonstruován navazující úsek silnice II/270, v době přípravy stavby ovšem nebylo zajištěno povolení na rekonstrukci zmíněného mostu.

Oprava mostu je navržena jako kompletní nahrazení stávající konstrukce za zcela novou polorámovou železobetonovou, která bude založena na mikropilotách. „Při zahájení realizace stavby a před převedením dopravy na polovinu mostu provedl zhotovitel výkopové sondy, aby zjistil skutečný stav nosníků. Při odkrytí dříve nepřístupných částí bylo zjištěno silné zatékání do nosné konstrukce, což má za následek nutnost vzniku víceprací (stavba mostního provizoria, přístupové komunikace a následná likvidace). Na druhou stranu bude možné vypustit všechny činnosti související s původně předpokládaným způsobem rekonstrukce po polovinách a pokračovat v realizaci stavby,“ popisuje krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník s tím, že touto skutečností poklesla cena za dílo na 6.565.029,23 Kč bez DPH. Původní nabídková cena společnosti STRABAG a.s, která stavbu provádí, činila 6.599.023 Kč bez DPH. Významnou finanční úsporu přineslo už výběrové řízení na zhotovitele, protože předpokládaná hodnota veřejné zakázky činila 7 562 923 Kč bez DPH.

Akce je spolufinancována z 85 % z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky