Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Motocyklisté jezdili kolem Deštné poměrně ukázněně

Motocyklisté jezdili kolem Deštné poměrně ukázněně

[32175|9dca34a53973438aecf90fbd2a055e23|5|public/tiskove/mot_cc1b2db8e6.jpg]

25. 05. 2009
[id:8115|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Dopravně bezpečnostní akce, která se uskutečnila v sobotu 23. 5. od 10 do 17 na silnici I. třídy č. 9 v obci Deštná na Českolipsku směrem na Mělník dopravně bezpečnostní akce Policie ČR. A za účasti zaměstnanců odboru dopravy KÚ Libereckého kraje, členů Českého Červeného kříže z Mělníka a pracovníků BESIP Ministerstva dopravy, byla tentokrát zaměřena na řidiče motocyklů, kteří mají tuto trasu v oblibě

Dvacet policistů s nejmodernější technikou, včetně nových policejních motocyklů a passata s radarem zkontrolovalo celkem 193 vozidel, z toho pak 162 jednostopých strojů všech značek a kubatur.

Zjistili 18 dopravních přestupků, 5 přestupků oznámili k vyřízení ve správním řízení, zbylých 13 vyřídili na místě bokovou pokutou, přičemž z toho byly 3 přestupky spáchány překročením nejvyšší povolené rychlosti jízdy.

„Naše stánky Libereckého kraje zaměřené na prevenci dopravních nehod navštívilo na sto motorkářů, kteří získali propagační materiály apelující na omezení nehodovosti motorkářů, alkotestr, drobné občerstvení,“ uvedla vedoucí odboru dopravy Stanislava Jakešová s tím, že motorkáři také dobrovolně vyplnili test ze znalostí dopravních předpisů a pod odborným dohledem členů ČČK si vyzkoušeli, jak zraněnému motocyklistovi sejmout ochrannou přilbu a poskytnou nezbytnou první pomoc při různých poraněních.

„Nečekané, ale zajímavé pro motorkáře bylo poskytnout první pomoc zraněnému dítěti ve věku do jednoho roku,“ doplnila vedoucí odboru s tím, že ohlas zúčastněných na aktivitu policie, Libereckého kraje a Červeného kříže byl vesměs pozitivní.

Policie avšak hodlá obdobné akce na silnicích opakovat, i když letos ještě na Českolipsku.

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302