Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mrkvička opět inspirovala

Mgr. Matoušová Barbora

  • 09. 05. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6435|autor:Mgr. Matoušová Barbora|email:barbora.matousova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Prostředí vychovává. To je stará známá věc. A právě proto bylo hlavním tématem již pátého setkání mateřských škol v rámci projektu Libereckého kraje Mrkvička Prostředí mateřské školy podnětné pro ekologickou výchovu.

Celkem 59 učitelek z celého Libereckého kraje, které se zabývají ekologickou výchovou nebo s ní chtějí začít, se setkalo v Ekocentru v Oldřichově v Hájích od 5. do 6. května.

O své zkušenosti se prostřednictvím praktických příspěvků podělily například učitelky z českolipské MŠ Špičák, z MŠ Montessori z Jablonce nad Nisou či liberecké mateřské školy Motýlek. 

Program byl opravdu bohatý. Představila se všechna větší střediska ekologické výchovy z Libereckého kraje. Hostitelé prezentovali například zcela nový pobytový program pro mateřské školy. Byly představeny projekty Škola pro udržitelný život, Ekozahrada….

A proč byla konference poprvé dvoudenní? Pořadatelé se tím snažili vyjít vstříc častému požadavku účastníků předchozích setkání - dostatečného prostoru pro praktické příspěvky. 

„Prostřednictvím sítě Mrkvička dostávají mateřské školy pravidelně informace o nových publikacích, pomůckách či projektech a jsou pro ně připravovány vzdělávací akce. V současné době se do této sítě přihlásilo již 75 organizací, převážně mateřských škol,“ přiblížil projekt náměstek hejtmana Libereckého kraje Radim Zika.                                

„Projekt koordinujeme od roku 1994. Tomu, že může probíhat v takovém rozsahu a kvalitě, dopomohl hlavně vznik nové krajské příspěvkové organizace - Střediska ekologické výchovy Libereckého kraje,“ doplnil Zika.    

Veškeré informace o projektu Mrkvička najdete na www.strevlik.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky