Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na autobusových linkách na Liberecku se objevují nové mini a midibusy

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 10. 2015 13:52
  • Doprava

Sdílet článek

Autobusy typu IVECO Stratos LE 37 a SOR CN 8,5 představila koncem minulého týdne dopravní společnost ČSAD Liberec, a.s. zástupcům odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje a společnosti KORID LK. Nové vozy jsou nasazovány na linkách, kde cestuje menší počet cestujících.

„Naše společnost postupně obnovuje vozový park a ve spolupráci s koordinátorem dopravy v Libereckém kraji, společností KORID LK, se snažíme pořizovat a nasazovat menší vozidla tam, kde necestuje velký počet cestujících,“ uvedl ředitel ČSAD Liberec Ing. Petr Wasserbauer. „Toto přizpůsobení vozového parku umožňuje Libereckému kraji, jakožto objednateli regionální dopravy, efektivněji využívat finanční prostředky vynaložené na veřejnou dopravu,“ vysvětluje krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník, který se prezentace také zúčastnil.

„Vozidla jsou již pořizována s kompletním vybavením vnějšími a vnitřními informačními systémy v souladu se standardy IDOL, včetně těch přísnějších ze zadávacích podmínek veřejné zakázky pro zajištění dopravní obslužnosti Libereckého kraje, a navíc se jedná o vozidla bezbariérová s takzvaným nízkým vstupem a vyklápěcí plošinou pro snazší nástup s kočárkem či osob na invalidním vozíku,“ doplňuje Petr Wasserbauer.

Minibusy Stratos jsou již pravidelně nasazovány například na linkách jedoucí na Andělku nebo na Fojtku. Autobus také zajišťuje městskou linku ve Frýdlantu. „První midibusy SOR pořízené letos na podzim jsou nasazeny na Českodubsku a na Frýdlantsku, především na lince do Jindřichovic pod Smrkem. Další vozidla se objeví také v okolí Hrádku nad Nisou, v příštím roce bude doplněn náš vozový park o dalších šest takových vozidel,“ sděluje Roman Martinec, vedoucí autobusové dopravy ČSAD Liberec.
„Vážíme si toho, že dopravce obnovuje vozový park v souladu s dlouhodobými požadavky kraje, a tím je umožněno efektivněji zajišťovat veřejnou dopravu v Libereckém kraji. Pozitivní je i vybavenost vozidel informačními systémy a jejich bezbariérovost. Věříme, že cestující nová vozidla ocení,“ shrnul Ing. Otto Pospíšil, zástupce ředitele společnosti KORID LK.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky