Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na Educe byli ocenění vítězové soutěže O nejlepší program vzdělávání dospělých

Mgr. Langer Jiří

  • 20. 10. 2011 14:09

Sdílet článek

 

Tradiční součástí kampaně Týdny vzdělávání dospělých v Libereckém kraji, které letos probíhají od čtvrtka 20. října do pátku 4. listopadu, je soutěž O nejlepší program vzdělávání dospělých. Vítěze této soutěže vyhlásila Rada pro rozvoj lidských zdrojů Libereckého kraje v rámci slavnostního zahájení veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí EDUCA 2011 MYJOB LIBEREC dne 20. října 2011. Ceny si odnesli zástupci jednotlivých institucí, konkrétně za společnost PCstorm Mgr. Jan Horáček a Radek Libnar – majitelé firmy, za Krajskou pobočku ÚP ČR v Liberci - Ing. Hana Polmová – ředitelka a za společnost Everesta, s. r. o. Mgr. Jan Janatka – finanční ředitel.

    

Tito účastníci převzali ocenění z rukou paní Věry Kolmerové, vedoucí oddělení zahraniční zaměstnanosti Ministerstva práce a sociálních věcí.

 

Nejlepším se stal vzdělávací program s názvem „Mistr ve výrobě“. Společnost Everesta, s.r.o. pro tento kurz získala akreditaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. V rámci kurzu si mistři, předáci výrobních podniků, liniový manažeři osvojují problematiku vedení lidí a řízení efektivity jejich práce, učí se motivovat a rozvíjet podřízené, rozvíjejí své komunikační dovednosti a v neposlední řadě se učí efektivně zvládat krizové a stresující situace. Oceněn byl mimořádný důraz kladený na kvalitu vzdělávání.

 

Druhé místo obsadil Úřad práce České republiky – krajská pobočka Liberec se vzdělávacím programem „POČÍTAČOVÁ GRAMOTNOST I. a II. - cyklus seminářů“. Vzdělávání bylo zaměřeno na aktivizaci uchazečů hledajících zaměstnání, kteří se seznamovali s možnostmi internetu jako zdroje informací. Inovativnost programu se nalézá ve zvolené formě. Vzdělávání se uskutečňovalo na veřejných prostranstvích ve speciálně upraveném autobuse, který byl vybaven patnácti počítači připojenými k internetu. 

 

Dalším oceněným byla společnost PCstorm s.r.o. za vzdělávací program „Podpora rovných příležitostí žen a mužů na trhu práce prostřednictvím zvyšování počítačové gramotnosti“. Zaměření programu reagovalo na aktuální téma návratu žen po mateřské dovolené do práce. Právě ženy po mateřské dovolené jsou jednou z nejohroženějších skupin na trhu práce a účastí na rekvalifikačních kurzech práce na počítači zvyšuje jejich uplatnitelnost. Celkem prošlo tímto vzdělávacím programem více než pět set žen. Účastnice mohly využít možnosti zapůjčení notebooků domů po dobu trvání kurzu a dojíždějícím z větší dálky do místa konání kurzu byl poskytován příspěvek na dopravu.

 

Samotná kampaň byla odstartována dne 20. října 2011 v rámci slavnostního zahájení veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí EDUCA 2011 MYJOB LIBEREC. V rámci ní nabízela celá řada nejen vzdělávacích institucí pestrou paletu možností dalšího vzdělávání (např. ukázkové hodiny vzdělávacích kurzů, dny otevřených dveří, konference pro odborníky).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky