Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na galakoncertu pokřtili Průvodce pro oběti dopravních nehod

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 11. 2011 16:24

Sdílet článek

 

Monika Absolonová, Hanka Křížková, Duo Kamelie, Vlasta Horváth a řada dalších hvězd vystoupili včera na charitativním koncertu v libereckém Domě kultury.

Chybí vám nějaké pojítko, jež by všechny tyto zpěváky svedlo na stejné jeviště? Je jím jedna celkem malá, ale o to drzejší ovce Pepina. Tento přežvýkavec totiž daleko raději než trávu nebo seno pozře nějakou tu kulturu a o výdělky se ještě rád podělí – proto se také stala maskotem Nadačního fondu Pepina.

 

Jedním ze zakladatelů Nadačního Fondu Pepina je i Miluše Bittnerová, která akci komentuje:

„Galakoncert plný hvězd s křestem průvodce pro oběti dopravních nehod jsme uspořádali ve spolupráci s resortem dopravy Libereckého kraje a Týmem silniční bezpečnosti. Všichni umělci vystoupili bez nároku na honorář, za což bych jim chtěla moc poděkovat. Celý výtěžek ze vstupenek totiž půjde na pomoc obětem dopravních nehod v Libereckém kraji nebo jejich blízkým.“

 

V průběhu večera pokřtili členové Nadačního Fondu Pepina, náměstek hejtmana LK pro dopravu Martin Sepp (ČSSD) a samotný maskot týmu brožurku na pomoc obětem dopravních nehod a jejich blízkých, jež obsahuje řadu přímých kontaktů na odborníky v oblasti psychologické, medicínské, právní i sociální pomoci v našem kraji. Brožurka bude bezplatně distribuována ve zdravotnických zařízeních v celém kraji. Najdete ji také na webu www.podopravninehode.cz.

 

„Jsem moc rád, že jsme do společného projektu s Pepinou šli, od spolupráce si slibujeme především to, že nám pomůže přitáhnout pozornost veřejnosti k problematice bezpečnosti na silnicích. Brožurka průvodce pro oběti dopravních nehod je takový rozcestník, který by měl každému, kdo momentálně řeší problémy, poradit kde najít tu nejlepší pomoc, na co všechno má nárok a podobně,“ řekl k projektu Martin Sepp. Současně ale doplnil: „Doufám, že se čísla ve statistikách dopravních nehod budou snižovat a nakonec tohoto průvodce nebude nikdo potřebovat“.

 

Moderování galakoncertu se bravurně zhostila Miluše Bittnerová, již jistě znáte ze seriálu Ordinace v růžové zahradě a nejnověji i z Expozitury. Po jejím boku stanul herec Ruda Kubík, který ztvárnil například roztomilého čerta v Troškově pohádce Z pekla štěstí.

 

Na pódiu se vystřídaly zpěvačky Monika Absolonová, Hanka Křížková, Míša Nosková, jež zazářila v SuperStar i Vlasta Horváth, jehož do povědomí diváků katapultovalo rovněž vítězství ve stejnojmenné soutěži. Své písničky přijelo zazpívat i krásné blond duo Kamélie a stěny domu kultury rozezněly plným hlasem Mariána Vojtka. Zeptali jsme se jich, proč kývli na nabídku pomoci obětem dopravních nehod:

 

Marián Vojtko

Právě proto, že se podobné neštěstí může stát komukoliv a sám s tím mám špatné zkušenosti.

 

Duo Kamelie

Benefiční vystoupení si nevybíráme, předpokládáme, že jsou to akce, kde je vždy třeba nějakým způsobem pomoci. Bez váhání jsme souhlasily s účastí na tomto koncertě také proto, že jsme obě letité řidičky.

 

Hanka Křížková

Ono to není jen obětem dopravních nehod, ale já celkově hodně pracuji pro charitativní činnost, ať už jsou to děti z dětského domova nebo domovy seniorů, neslyšící či nevidomí. Je mi to vcelku jedno, hlavně že mohu pomoci. Neptám se proč, ale dělám to hlavně proto, že je to potřebné.

 

 

Vlasta Horváth:

Cítím jistou zodpovědnost, protože člověk nikdy neví, kdy bude pomoc potřebovat sám, ať už se jedná o cokoliv. V první řadě je to o tom, že jsem prostě takový, jsem tak vychovaný a mám to tak dané. A pokud jde o Pepinu, tam je to ještě propojené s Miluškou Bittnerovou, se kterou máme přátelský vztah.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky