Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji bude 27. května v rámci Dne otevřených dveří Opuscard levnější

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 05. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8100|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Mezi lidmi se již od loňského podzimu objevuje bezkontaktní čipová karta Opuscard pro cestování veřejnými hromadnými dopravními prostředky. Na otázky odpovídá náměstek hejtmana Martin Sepp, pověřený vedením resortu dopravy LK

Kdo je otcem myšlenky karty opuscard?  

Karta opuscard je regionálním produktem Libereckého kraje a garantem celého projektu je Liberecký kraj.

Komu je určena? Karta je určena pro ty, kteří v Libereckém kraji žijí, pracují nebo zde studují.

Co karta přinese? Především umožní držiteli využívat atraktivní tarif IDOL ve všech prostředcích veřejné dopravy Libereckého kraje. V městské hromadné dopravě, ve vlacích Českých drah i v příměstské autobusové dopravě. To vše již za měsíc od 1. července. Bližší informace jsou na www.iidol.cz.

Mohu ji použít i jinak? Největší využití má karta opuscard zatím v Liberci. Dá se použít jako Čtenářský průkaz v Krajské vědecké knihovně, platí jako vstupní karta do budovy historické radnice, mnoho dětí ji používá jako stravovací kartu ve školní jídelně. Karta opuscard je použita i jako zaměstnanecká karta Krajské nemocnice v Liberci. S kartou lze rezervovat vstupenky na kulturní představení v Liberci a Jablonci nad Nisou přes internetový portál www.eVstupenka.cz.

A co mimo Liberec? Ostatní města zatím čekají, až se karta rozšíří mezi občany, lze předpokládat, že využijí zkušeností z Liberce. Každopádně již nyní  lze na kartu opuscard  získat slevu v rámci Benefit programu, což je síť cca 400 míst po celém Libereckém kraji, kde lze uplatnit slevu v rozsahu 5 – 50%.

Kde si kartu mohu obstarat? O kartu je možné zažádat v síti 15 kontaktních míst ve všech větších městech Libereckého kraje. Seznam a provozní doba je uvedena na www.opuscard.cz. Karta stojí 140 Kč a k jejímu vydání je nutné předložit občanský průkaz a dodat průkazovou fotografii. V rámci Dne otevřených  dveří Krajského úřadu, 27. 5. 2009,  od 10 do 17 hodin bude možné zažádat o kartu opuscard ve vestibulu úřadu za sníže poplatek 90 Kč.

Jaký bude další rozvoj karty? Snahou týmu opuscard je zajistit kartě takové využití, že se stane nepostradatelnou součástí  života občanů Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky