Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji se jednalo o stavu paliativní a hospicové péče v LK a ČR

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 02. 2012 13:51

Sdílet článek

 

Liberecký kraj, Odbor sociálních věcí Krajského úřadu LK, uspořádal 8. února v sídle kraje v Liberci konferenci o stavu paliativní a hospicové péče určenou pro krajské zastupitele a starosty obcí LK.

Účastníci obdrželi informace o současném stavu paliativní a hospicové péče nejen  v Libereckém kraj, ale i v celé České republice.

 

Pavel Petráček (ČSSD), člen Rady LK pověřený vedením resortu sociálních věcí, informoval o podpoře hospicové a paliativní péče ze strany Libereckého kraje, kdy od roku 2010 je vyhlašován grantový program G 27 na podporu na financování služeb sociálních a zdravotních služeb souvisejících s jejich poskytováním.

„Informoval jsem účastníky o přípravách vybudování kamenného hospice pro Liberecký kraj, pro který jsme získali v roce 2011 budovu bývalého Dětského domova v Liberci. Letos probíhá zpracování projektové dokumentace, samotná rekonstrukce areálu bude zahájena v  druhé polovině roku 2012,“ řekl radní.

 

Záměrem Libereckého kraje podle něj je, aby službu v kamenném hospici zajišťovala společnost Hospicové péče sv. Zdislavy,o.p.s.. Ředitelka  Taťána Janoušková pak na konferenci představila činnost organizace a seznámila účastníky konference s výhledy nastávajících úkolů a způsoby spolupráce jak s Libereckým krajem, tak s jednotlivými obcemi.

 

Se svými prezentacemi na konferenci vystoupili přednosta Komplexního onkologického centra KNL, a.s. a primář odd. klinické onkologie MUDr. Jiří Bartoš, MBA, a ředitel Hospice sv. Jana Nepomuka Neumanna v Prachaticích PhDr. Robert Huneš.

Zahájení konference se také zúčastnil hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD) a náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová (SOS)..

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky