Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji se koná konference o etické výchově na školách s mezinárodní účastí

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 11. 2011 15:21

Sdílet článek

 

Národní institut pro další vzdělávání, krajské pracoviště Liberec ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, pod záštitou Josefa Dobeše, ministra školství, Radka Cikla, náměstka hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, a Kamila Jana Svobody, náměstka primátorky Statutárního města Liberce pro resort školství, kultury a sociální oblasti, pořádá 8. listopadu od 9 hodin v sídle Libereckého kraje, U Jezu, multimediální sál, 3. p. Krajskou konferenci s mezinárodní účastí ke zkvalitnění vzdělávání etické výchovy v ČR.

Dopolední program   Proměny školy - etická výchova (9:00 - 11:30)

9:00 Zahájení Mgr. Helena Plitzová, ředitelka N1DV,  Ing. Jana Otavová, vedoucí, krajské pracoviště N1DV Liberec, Bc. Radek Cikl, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže,¨tělovýchovy a sportu, Kamil Jan Svoboda, náměstek primátorky Statutárního města Liberce pro resort školství, kultury a sociální oblasti

9:30 Dopolední blok: Mgr. Lenka Schwarzová, poradkyně ministra školství, Etická výchova do škol v aktuálních datech Mgr.   Pavel   Motyčka,   učitel   a   lektor   EtV,   spoluautor   koncepce doplňujícího vzdělávacího oboru v RVP, Arcibiskupské gymnázium Kroměříž, Etické fórum ČR Jak na Etickou výchovu,  Ing. Dušan Drabina, ředitel Etické výchovy, o.p.s. Implementace EtV do ZŠ, Mgr. Marie Navrátilová, učitelka a lektorka EtV „ Život není tak krátký, aby v něm nezbyl čas na zdvořilost. " (Emerson) EtV - výchova k prosociálnosti v praxi ZŠ, Mgr. Ivan Podmanický, PhD. Pedagogická fakulta Trnavskej university Zkušenosti s EtV na Slovensku (zkušenosti, dopady, vzdělávání učitelů.)

Workshopy - ukázky výuky, příklady dobré praxe (12:00 - 14:00)

I.. MŠ a 1 . stupeň ZŠMgr. Hana Mervartová (učitelka I. stupně ZŠ Litoměřice),, Mgr. Patricie Mencová (učitelka I. a II. stupně ZŠ Liberecká, Jablonec), II. 2. Stupeň a nižší ročníky víceletého gymnázia, Mgr. Marie Navrátilová (učitelka II. stupně ZŠ Rychnov u Jablonce) Mgr. Marcela Matějcová (učitelka II. stupně ZŠ Turnov), III. střední odborné školy a gymnázia, Mgr. Pavel Motyčka, učitel G, Mgr. Ivan Podmanický, PhD., učitel VŠ

14:30 - 15:00 Diskuze a závěr konference

Účast je bez poplatku, občerstvení zajištěno.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky