Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji se nahlíželo i pod pokličku odpadového hospodářství Saska

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 11. 2014 10:08
  • Životní prostředí

Sdílet článek

V multimediálním sále Krajského úřadu Libereckého kraje v Liberci se  24. Listopadu uskutečnil za přítomnosti bezmála stovky účastníků již 8. ročník tradiční konference „Teorie a praxe v odpadovém hospodářství“.

Nad konferencí, která je jednou ze společných aktivit Krajského úřadu Libereckého kraje a společnosti EKO-KOM, převzal záštitu Josef Jadrný, náměstek hejtmana Libereckého kraje. Konferenci zahájila vedoucí odboru životního prostředí Jitka Šádková.

 

Zástupci měst a obcí, svozových firem a technických služeb měli možnost seznámit se s připravovanými novinkami v odpadové legislativě ve vztahu k městům a obcím, s možností využití pytlového sběru a s připravovanými změnami v oblasti sběru kovů. Dále byli seznámeni s vývojem třídění v městech a obcích v celé České republice a mohli nahlédnout i pod pokličku odpadového hospodářství v Sasku.

 

Velký ohlas měly již tradičně příspěvky z bloku „Příklady dobré praxe“, kde byly prezentovány konkrétní zkušenosti a poznatky z některých měst a obcí Libereckého a Ústeckého kraje.

 

„V posledním bloku zazněly užitečné informace o Institutu pro udržitelný rozvoj měst a obcí ve směru odpadového hospodářství. Na závěr celého programu proběhly přednášky společností Elektrowin a Asekol, které seznámily účastníky s výsledky a vývojem zpětného odběru elektrozařízení a zpětného odběru malých a velkých domácích spotřebičů,“ uvedla Hana Folprechtová ze společnosti ENVICON, s.r.o.

 

    

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky