Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji se uskutečnil seminář k novele zákona o nájemním bydlení

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 11. 2011 15:14

Sdílet článek

 

Seminář k novele právních změn Zákona č. 132/2011 Sb., týkajících se nájemního bydlení, který pořádal Liberecký kraj ve spolupráci se Sdružením nájemníků ČR (SON), se uskutečnil   v sídle Krajského úřadu Libereckého kraje, 1. listopadu.

Semináře, který zahájil náměstek hejtmana LK Vít Příkaský (ČSSD), se zúčastnil mimo jiné i Milan Taraba, předseda Sdružení nájemníků ČR, Peter Bartels, předseda sdružení nájemníků Drážďany, Andreas Querfutem, člen Rady sdružení nájemníků, Ivan Přikryl – předseda České společnosti pro rozvoj bydlení, Zdeněk Sopůšek, předseda KO SON Liberec, člen republikové rady, a Jiřina Kašparová - advokátka – specialistka na bytové právo

Seminář byl určen především starostům obcí  Jednalo se zejména  o novele zákona občanského zákoníku, která začala nabývat účinnosti právě 1. 11. 201, a jde v ní o právní změny nájemního bydlení. Dále byl seminář o komunální bytové politice, sociálním bydlení a byla představena statistika bytové výstavby v Libereckém kraji,“ uvedl náměstek hejtmana s tím, že velmi zajímavé bylo srovnání s problematikou nájemného s Německu, které přednesl Peter Bartels.

Seminář byl zakončen diskusí, ve které měli účastníci možnost podkládat dotazy odborníkům.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky