Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji vyhlásili výsledky soutěže Firma a Živnostník roku

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 10. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:7023|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V podnikatelských soutěžích letos v Libereckém kraji nejvíce zabodovali jablonečtí kandidáti. Firmou roku se  na vyhlašování soutěže v sídle Krajského úřadu Libereckého kraje, jehož se zúčastnil i hejtman Petr Skokan, stalo Řeznictví a uzenářství Sedlák, Živnostníkem roku dosud nejmladší krajský vítěz Lukáš Stibor, který podniká ve vývoji internetových a wapových aplikací. Porota ocenila firmu především za její vysokou efektivitu výroby, u živnostníka ji zaujal kreativní přístup a originální řešení. Oba jablonečtí podnikatelé budou v listopadu reprezentovat Liberecký kraj v celostátním finále v Praze.

„Při této slavnostní příležitosti bych proto rád poděkoval nejenom vyhlašovatelům, pořadatelům a partnerům obou celostátních soutěží ale i všem účastníkům.

Tím, že se také živnostníci a firmy z našeho kraje zapojili do ojedinělého projektu, prokázali, že mají chuť porovnat svoje podnikatelské výsledky s ostatními subjekty, což je pro nás velmi dobrá zpráva,“ uvedl v proslovu k účastníkům Petr Skokan.

Na druhém místě skončila jedna z největších stavebních firem v Libereckém kraji SaM silnice a mosty z České Lípy.  Třetí místo obsadila jablonecká firma Miton, která provozuje a vytváří internetové stránky.

Mezi živnostníky z Libereckého kraje uspěl dvacetiletý Lukáš Stibor z Jablonce nad Nisou, který se se svými devíti zaměstnanci zabývá vývojem a internetových a webových aplikací. Lepší manažerské cítění chybělo porotcům u druhé v pořadí, Věry Petrovové z Jablonce nad Nisou, jež se zabývá výrobou zdravotně nezávadných hraček a textilu. Její výrobky slouží ke zlepšení motoriky rukou u malých dětí. “

Na třetím mstě skončil mezi živnostníky skončil provozovatel penzionů a hotelů v Liberci Lukáš Pytloun.

V Liberci se vítězové soutěže firma a živnostník roku vyhlašovali potřetí. Do letošního ročníku se přihlásilo 289 firem a živnostníků.

Cílem soutěže je zviditelnit živnostníky a malé a střední podnikatele. Do soutěže se proto mohou přihlásit firmy, jejichž roční obrat nepřekračuje 1,4 miliardy korun.

Soutěžící firmy byly hodnoceny na základě tří kritérií: skóringu vypočítaného z rentability, likvidity, zadluženosti, aktiv, ziskovosti a produktivity firmy, dále ratingu Hospodářské komory a hodnocení poroty.

Vítěze soutěže o živnostníka roku vybírala porota na základě podnikatelského příběhu a znalostí podnikatelského prostředí. Důležitým kritériem hodnocení byla prezentace podnikatelských zkušeností a plánů.

Krajská kola probíhají po celé republice. Vítězové krajských kol postupují do finále, které se před televizními kamerami uskuteční 20. listopadu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky