Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na Lomnicku se jezdí po zrekonstruovaných silnicích

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 08. 2015 09:54
  • Doprava

Sdílet článek

Nejen řidičům slouží v Libereckém kraji další kilometry zrekonstruovaných silnic. Na Lomnicku byly v pátek 7. srpna slavnostně otevřeny komunikace III/28611 v Syřenově a III/2843 ve Rváčově, které se nacházejí v turisticky atraktivní lokalitě na pomezí Českého ráje a Podkrkonoší. Oba opravené úseky, jejichž celková délka je 8,58 km, jsou součástí cyklostezky.

Přestřižení pásky se zúčastnili krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník, zástupci Krajské správy silnic LK, starosta Lomnice nad Popelkou Josef Šimek, zhotovitelé, projektanti a další hosté.

Zrekonstruovaná komunikace č. III/28611 spojuje obce Ploužnice a Syřenov. Druhá stavba, komunikace č. III/2843, je spojnicí města Lomnice nad Popelkou a obce Bítouchov. Rekonstrukcí prošel úsek Rváčov – Syřenov.

„Původní komunikace byly ve špatném stavu, nevyhovovaly standardům pro bezpečnou a pohodlnou dopravu a byly porušeny četnými trhlinami a výtluky. V rámci stavebních prací byl proveden nový asfaltový kryt, rekonstrukce všech propustků, seříznutí a obnova krajnic a vyčištění příkopů. Součástí byl prořez dřevin, obnova vodorovného a výměna svislého dopravního značení,“ popisuje práce krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Stavbu silnice č. III/2843 prováděla firma Geosan Group a.s., rekonstrukce komunikace III/28611 byla realizována sdružením firem „Ploužnice - Syřenov  COLAS- M- Silnice“ s vedoucím společníkem COLAS CZ a.s. 

„Smlouvy mezi Libereckým krajem a oběma zhotoviteli byly podepsány v květnu 2015 a hned poté začaly stavební práce. Obě stavby se realizovaly souběžně a v souladu se smlouvou a  původním časovým harmonogramem. Rekonstrukce byly dokončeny v červenci 2015, kdy byl také na obou komunikacích obnoven provoz v režimu předčasného užívání. V  těchto chvílích se čeká na jejich kolaudaci,“ dodává ředitel Krajské správy silnic LK Jan Růžička.

Projekt „Rekonstrukce silnic III. třídy ve Rváčově a Syřenově“ byl financovaný z Regionálního operačního programu (ROP) NUTS II Severovýchod, kde 100% uznatelných nákladů je hrazeno z prostředků EU a ostatní výdaje pak z rozpočtu Libereckého kraje. Cena stavby III/2843 byla 18 mil. Kč bez DPH a náklady rekonstrukce silnice č. III/28611  činily 14,4 mil. Kč bez DPH.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky