Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na veřejných zakázkách Liberecký kraj letos ušetřil už přes 44 mil. Kč

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 08. 2015 14:11
  • Majetek a investice

Sdílet článek

Liberecký kraj pokračuje v úsporách při vypisování veřejných zakázek. Od začátku letošního roku se mu na 45 zakázkách podařilo ušetřit už přes 44.318.375 Kč.

V období od 1. ledna do 31. července bylo vyhodnoceno 21 veřejných zakázek zadávaných dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách a 24 veřejných zakázek malého rozsahu zadávaných resortem investic.

Jejich předpokládaná hodnota činila 436.682.267 Kč. Vysoutěžené částky, resp. ceny dle smluv jsou ve výši 392.363.893 Kč. Libereckému kraji to tak přineslo úsporu přes 10 % z původně stanovené hodnoty zakázek, což je více než 44,3 mil. Kč. V loňském roce za stejné období kraj dosáhl úspory 28 %. „Liberecký kraj letos vyhodnocuje nižší úspory v silničních stavbách oproti loňskému roku z důvodu vysoké nabídky dopravních staveb a snížené kapacity dodavatelů,“ uvádí náměstek hejtmana pověřený řízením resortu ekonomiky, investic, správy majetku a informatiky Marek Pieter s tím, že letos jsou dokončovány opravy po povodni z roku 2010 v hodnotě 450 mil. Kč, a realizovány opravy silnic z Regionálního operačního programu  v hodnotě 250 mil. Kč a ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši 235 mil. Kč.

„V současné době se oddělení veřejných zakázek vedle administrace veřejných zakázek připravuje na rozšíření certifikovaného nástroje elektronické aukce pro příspěvkové organizace Libereckého kraje a Zdravotnickou záchrannou službu Libereckého kraje,“ dodává náměstek Marek Pieter. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky