Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nabídka volných vstupenek na mistrovský hokej žáky škol oslovila

Mgr. Langer Jiří

  • 19. 12. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5968|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Před nedávnem byla resortem školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Libereckého kraje nabídnuta školám a školským zařízením možnost získat pro své žáky volné vstupenky na
Mistrovství světa juniorů v ledním hokeji, které se uskuteční na přelomu roku 2007 a 2008 v Liberci a Pardubicích. Velmi krátce po zveřejnění nabídky se ukázal tento vstřícný krok ze strany Českého svazu ledního hokeje a Libereckého kraje jako velmi dobrý nápad a mezi dětmi a mládeží velmi vítaný.

Největší radost mají určitě děti z dětských domovů, kterým náměstek hejtmana Petr Doležal předal téměř šestset vstupenek. Předání se uskutečnilo v rámci tradičního předvánočního setkání, které proběhlo v sídle Libereckého kraje 17. prosince a kromě již zmíněných vstupenek obdržely děti další dárky a pozornosti, které jim zpříjemní nejen blížící se vánoční svátky.

„Ani zájem základních a středních škol není nijak zanedbatelný. Pro základní školy je k vyzvednutí připraveno téměř třista vstupenek. Středoškoláci jsou asi ještě většími fandy hokeje. Pro ně objednal Liberecký kraj u Českého svazu ledního hokeje necelých patnáct set vstupenek. A další zájemci se stále ozývají,“ uvedl Petr Doležal.

Zájemci o jeden z nejvýznamnějších hokejových turnajů se rekrutují ze všech koutů Libereckého kraje, což je jistě pozitivní zpráva. Potvrzuje to jen skutečnost, že Liberecký kraj je regionem sportovním. Náměstek hejtmana vyjádřil potěšení nejen nad zájmem škol a školských zařízení, ale i nad nabídkou Českého svazu ledního hokeje a doufá, že i ostatní subjekty, které v našem kraji organizují vrcholné sportovní akce, na takto aktivní spolupráci s Libereckým krajem naváží.

„Nezbývá tedy než popřát nadcházejícímu 32. mistrovství světa juniorů v ledním hokeji úspěch a jeho divákům mnoho krásných sportovních zážitků,“  uzavřel náměstek hejtmana.

 Termínová listina MS 2008

Mistrovství světa hokejistů do 20 let je nejvýznamnější a nejsledovanější akcí svého druhu na světě. Turnaj má tradici od roku 1977. Vzhledem k jeho významu je mu věnována obrovská pozornost v celém hokejovém světě včetně zámoří. Je skvělou přehlídkou největších talentů. V juniorském věku se šampionátu zúčastnily téměř všechny pozdější hvězdy světového hokeje, mimo jiné Wayne Gretzky, Dominik Hašek, Jaromír Jágr, Peter Forsberg, Sidney Crosby, Alexander Ovečkin.

V samostatné České republice se koná šampionát celkem potřetí, do Liberce zavítá poprvé. Český tým získal na mistrovství světa dvacetiletých dvakrát zlato – v letech 2000 a 2001. S celkovým počtem 14 medailí, včetně těch, které získala reprezentace Československa, je naše země třetí nejúspěšnější v historii turnaje, hned za hokejovými velmocemi Kanadou a Ruskem.

Program turnaje v Liberci:
26. prosince 07:
16:00 USA-KAZ a 20:00 FIN-RUS
27. prosince 07:
16:00 KAZ-RUS a 20:00 FIN-SUI
28. prosince 07:
18:00 SUI-USA
29. prosince 07:
16:00 KAZ-FIN a 20:00 RUS-USA
30. prosince 07:
18:00 SUI-KAZ
31. prosince 07:
14:00 RUS-SUI a 18:00 USA-FIN
2. ledna 08:
16:00 4A-4B a 20:00 4B-5A
3. ledna 08:
16:00 5B-5A a 20:00 4A-4B

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky