Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nadace EURONISA připravuje již 16 benefiční dražbu

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 10. 2012 16:34
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Nadace EURONISA působí v libereckém regionu více než 17 let, jedním z jejích tradičních projektů je benefiční aukce uměleckých předmětů. Letos již pošestnácté mají lidé možnost přispět na rozvoj charitativních a sociálních činností v regionu a zároveň získat díla od významných českých umělců.

V sobotu 24. listopadu se od 14 hodin multimediální sál budovy Krajského úřadu Libereckého kraje promění v dražební síň. Draženo bude 180 děl v celkové hodnotě 1 009 700 korun. Letošní aukce bude ve znamení spolupráce s občanským sdružením VIA TEMPORA NOVA. To dodalo 40 děl, jejichž prodejem chtějí získat prostředky pro obnovu zámku Lipová na Šluknovsku. 

Nejhodnotnějším dílem je letos skleněná figurální plastika od Reného Roubíčka s vyvolávací cenou 120 000 korun. Nezaostává ani další tavené sklo s názvem Zelené oko pyramidy od věhlasného autora Stanislava Libenského, které se v roce 2009 prodalo za neuvěřitelných 210 000 korun.

Na své si přijdou i méně movití milovníci umění. Pro ně jsou připraveny nádherné obrazy například od Luboše Bretta, malíře z Jablonného v Podještědí nebo od Martiny Králové z Chrudimy.

Všichni výtvarníci, jejichž díla si bude možné prohlédnout na výstavě od 19. do 23. listopadu v prostorách ČSOB v Liberci 1. Máje 18, věnují do aukce svá díla zdarma. Patří jim tak velký dík.

 

Zkušenosti s pořádáním benefičních aukcí má Nadace EURONISA již od roku 1997, kdy pořádala svou první dražbu. Za 15 let tímto způsobem získala přes 11 milionů korun.

 

Za 17 let své činnosti již Nadace EURONISA rozdělila téměř 25 milionů korun, podpořila tak 1212 projektů 279 neziskových organizací v Euroregionu Nisa.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky