Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nadace EURONISA rozdělila přes 1 000 000 korun

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 11. 2011 15:38

Sdílet článek

 

Podzimní grantové kolo bylo Nadací EURONISA vyhlášeno dne 1. 9. 2011. Do termínu uzávěrky grantového kola dne 3. října 2011 bylo přijato 77 žádostí o nadační příspěvek v celkové hodnotě 2 932 820 korun.

V měsíci říjnu probíhalo hodnocení došlých žádostí. Správní rada Nadace EURONISA na svém zasedání dne 31. 10. 2011 rozhodla o podpoře 61 projektů ze sociální, zdravotní, kulturní a vzdělávací oblasti různých neziskových organizací působících v regionu, mezi které rozdělila 1 015 000 korun,“ uvedl za Nadaci Tomáš Maštálko s tím, že podporu dostal například i Domov mládeže v České Lípě zřizovaný Libereckým krajem..

Nejvíce podpořeným projektem se v letošním podzimním grantovém kole stalo Centrum sociální rehabilitace, které provozuje Diakonie Dubá. Cílovou skupinou jsou dospělí lidé po nejrůznějších úrazech a nemocech s trvalými nebo přetrvávajícími zdravotními následky a lidé s vrozeným tělesným či jiným zdravotním omezením. Věkově mezi cílovou skupinu patří lidé od 18 do 55 roků, kteří nechtějí v budoucnu žít v ústavech sociální péče, ale touží po samostatnosti.

Za 16 let své činnosti již Nadace EURONISA rozdělila 24 milionů korun, podpořila tak 1161 projektů více než 250 různých neziskových organizací v Euroregionu Nisa. více viz příloha

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky