Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Náměstci hejtmana LK zahájí Miniveletrh cestovního ruchu v Lomnici n. P.

06. 04. 2012

 

Miniveletrh cestovního ruchu se uskuteční ve dnech 13. a 14. dubna v budově sokolovny v Lomnici nad Popelkou.

Akci, kterou pořádá Kulturní a informační středisko ve spolupráci se Střední školou v Lomnici n. P., Sdružením Český ráj a za podpory města a Libereckého kraje,  zahájí v pátek ve 14 hodin náměstci hejtmana LK Lidie Vajnerová (SOS) a  Radek Cikl a radní LK Jaroslav Podzimek (oba ČSSD).
„Hlavním tématem letošního již devátého ročníku miniveletrhu je prezentace subjektů působících v oblasti cestovního ruchu, turistiky a volnočasových aktivit na území Královéhradeckého a Libereckého kraje,“uvedl ředitel školy Lubomír Charousek.

Sál sokolovny bude otevřen po oba dva dny (PÁ 13-17 hodin, SO 9-15 hodin), na prostranství kolem sokolovny se bude konat sobotní jarmark, který návštěvníkům nabídne ke koupi zajímavé produkty - dřevěné hračky, loutky, koření, sladkosti, perníčky, sýrové speciality, keramiku, domácí karamely, medovinu, svíčky ze včelího vosku, netradiční bižuterii, suchou vazbu, drahé kameny a další zboží, včetně výrobků Střední školy.

 Pro jeho návštěvníky bude připraveno občerstvení a v jeho průběhu se bude na open scéně konat doprovodný kulturní program.

„V letošním roce expozice turistických regionů - Český ráj, Jizerské hory, Máchův kraj a Krkonoše, opět připravují destinační managementy spolu se studenty managementu cestovního ruchu naší lomnické Střední školy,“ připomněl ředitel.

Současně pořadatelé chtějí představit i zajímavé výletní cíle v sousedních regionech - Hořicko, Poděbradsko, Nymbursko, Krkonoše a Orlické hory.

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588