Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana LK Martin Sepp otevřel obnovenou silnici Kokonín – Bratříkov

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 11. 2011 15:43

Sdílet článek

 

Náměstek hejtmana LK pro resort dopravy Martin Sepp (ČSSD), ředitel KSS LK Jan Bergler, starosta obce Maršovice  Jiří Ouhrabka, výkonný ředitel ČNES dopravní stavby , a.s., Vít Zápotočný dnes  slavnostně přestřihli pásku před Obecním úřadem v Maršovicích, které leží   na rekonstruované silnici II/287 Kokonín – Bratříkov.

Rekonstrukce 7 km dlouhého úseku silnice II/287 Kokonín – Bratříkov, která tvoří dopravní spojení mezi Jabloncem nad Nisou a Železným Brodem přes obce Maršovice, Jistebsko, Pěnčín a Bratříkov a částečně slouží jako dopravní napojení na rychlostní komunikaci I/10 směr Tanvald - Železný Brod , byla zahájena na začátku května letošního roku.

Oprava této komunikace byla financována z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod v oblasti podpory „Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury“, kde 92,5 % nákladů je hrazeno z prostředků EU a zbývajících 7,5 % nákladů je kryto z rozpočtu Libereckého kraje. Celkové náklady na rekonstrukci se vyšplhaly na 43 miliónů korun,“ řekl k projektu náměstek hejtmana.

Stavbou podle něj vznikla celkově modernizovaná komunikace II. třídy. Rekonstrukcí vozovky a optimalizací dopravního značení se zároveň odstranila kolizní místa plynoucí ze špatného stavu této komunikace a zlepšila se tak plynulost silniční dopravy vedoucí ke snížení nehodovosti.

Současně s rekonstrukcí krytu komunikace, která byla zaměřena na opravu lokálně poškozených míst a vyrovnání povrchu vozovky, bylo vyřešeno řádné odvodnění komunikace a to provedením oprav odvodňovacích prvků a propustků.

„Rekonstrukce chodníku v Maršovicích přispěla ke zvýšení bezpečnosti chodců v této lokalitě,“ zdůraznil Martin Sepp.

Zároveň bylo nezbytné rekonstruovat stávající opěrnou zeď v Bratříkově (v km 9,85) z důvodu jejího zřícení po přívalových deštích v srpnu 2011.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky