Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana LK Martin Sepp se aktivně zúčastnil preventivní kampaně Libereckého kraje namířené proti alkoholu a drogám za volantem

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 08. 2011 17:32

Sdílet článek

 

Náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp se v závěru minulého týdne zúčastnil pokračování preventivní kampaně „Neber druhým budoucnost II“, která se uskutečnila ve Svijanské hospůdce U Lva v Liberci.

Tuto akci připravil Liberecký kraj již podruhé.

„V průběhu letních měsíců je možné v restauracích, barech i na diskotékách v našem kraji potkat tým mladých lidí, který bude zábavnou formou podávat veřejnosti informace o nebezpečí řízení pod vlivem alkoholu, zbytkového alkoholu a dalších návykových látek,“ uvedl koordinátor bezpečnosti dopravy LK Jan Polák s tím, že součástí kampaně jsou i dopravně bezpečnostní akce na komunikacích realizované s Policií ČR.

Hostesky kladly hostům otázky na tělo - Kdy muž odbourá půl litru piva a kdy dvě deci vína žena? Jaká pokuta hrozí řidičům od prvního srpna za zjištěný alkohol v krvi na 1 promile?(až 50 000 Kč)

Hostesky současně konzumentům v restauracích rozdávaly letáčky se základními informacemi, jaké postihy za alkohol za volantem řidičům hrozí od 1. srpna.

Každému, kdo odpověděl správně otázky testu, předal náměstek jednorázový měřič alkoholu v dechu.

„V Libereckém kraji podle údajů policistů stoupl počet řidičů, kteří se dopustili přestupku řízení pod vlivem alkoholu, v loňském roce z necelých čtyř set na téměř šest set. Bohužel, stoupá i počet řidičů zadržených při jízdě pod vlivem drog, zejména na Českolipsku,“ uvedl Martin Sepp.

Tým navštěvuje postupně 130 provozoven v kraji a bude se  podílet i na kontrolách v terénu s policií.

Kampaň bude pokračovat ještě i v srpnu a září například v Turnově, v Bělé pod Bezdězem při Tuning párty Mimoňské války, v České Lípě, na Máchově jezeře, v Jablonci nad Nisou a také v okolí jablonecké přehrady.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky