Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana LK Radel Cikl Liberecký kraj ocení úspěšné žáky a mladé sportovce

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 11. 2011 16:26

Sdílet článek

 

Náměstek hejtmana LK pro školství, tělovýchovu a sport Radek Cikl (ČSSD) ocení 21. listopadu od 14:00 hodin v prostorách multimediálního sálu budovy Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu, v Liberci žáky základních a středních škol, kteří v uplynulém školním roce uspěli v celostátních nebo dokonce mezinárodních talentových soutěžích, které vyhlašuje především Ministerstvo školství, mládeže, tělovýchovy a sportu ČR.

Nezapomene ani na žáky, kteří dosáhli medailových úspěchů a výkonů na Hrách V. letní olympiády dětí a mládeže České republiky 2011.

 

Ministerstvo každoročně vyhlašuje či spoluvyhlašuje celou škálu předmětových a uměleckých soutěží, kterých se samozřejmě účastní také žáci z Libereckého kraje. Osloveny byly jednotlivé školy, které samy nejlépe vědí o úspěších svých žáků, aby své nejúspěšnější žáky nominovaly.

„Ze všech nominací jsme vybrali 37 nejúspěšnějších, kteří si uznání svých spolužáků a především nás všech zaslouží. Jsem velice potěšen, že i přestože jsme druhým nejmenším krajem v naší republice, najde se zde stále tolik mladých lidí, kteří svůj talent nezahazují, ale mají stále zájem jej rozvíjejí,“ prozradil Radek Cikl.

Společně s tím, se Liberecký kraj rozhodl ocenit také výkony žáků na poli sportovním. Na konci července pořádal Olomoucký kraj ve spolupráci s Českým olympijským výborem Hry V. letní olympiády dětí a mládeže České republiky, které jsou vrcholnou akcí pro žáky základních škol. Sportovci z Libereckého kraje získali celkem 26 medailí a v celkovém hodnocení krajů skončili na 11. místě.

„Přestože jsme spíše krajem zimních sportů, dosažené výsledky ukazují, že se začínáme výrazně prosazovat také v atletice, karate, cyklistice, volejbale nebo řecko-římském zápase,“ zhodnotil dosažené výkony sportovců náměstek.

 

Na slavnostní setkání talentovaných žáků a sportovců jsou také srdečně zváni jejich rodinní příslušníci, pedagogové i trenéři.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky