Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Náměstek hejtmana Petr Doležal otevřel rekonstruovanou Střední školu v Lomnici n. P.

13. 10. 2008
[id:7057|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Další část rekonstruované a dostavené budovy Střední školy v Lomnici n. P. v hodnotě více něž 22 miliónů korun otevřel spolu s ředitelem školy Lubomírem Charouskem náměstek hejtmana pro školství LK Petr Doležal.

„Je to už šestá  střední škola, kterou se podařilo od začátku letošních letních prázdnin  mnohamiliónovým nákladem letos opravit,“ upozornil Petr Doležal s tím, že dosud bylo do oprav škol zřizovaných krajem investováno na 400 miliónů korun.

Podle něj šlo o třetí etapu rekonstrukce stávajících objektů realizovanou českolipskou stavební firmou CL-Ewans, která přinesla například novou jídelnu, bezbariérový přístup či rozšíření učeben.

„Dále jsme  zrušili stávající nevyhovující kabinety učitelů a přemístili  je do nového podkroví  administrativní  budovy.  Přeložena byla celá střecha, umístěna nová  střešní  okna a zateplen celý objekt. Vznikly zasedací místnosti, šatny a nová sociální zařízení, včetně bezbariérových,“ vypočítal ředitel školy s tím, že kvůli bezpečnosti žáků byla vytvořena i nová úniková cesta a schodiště.

Podle náměstka hejtmana se nyní připravuje poslední etapa – stavba nové budovy.

„Cílem je opustit pronajaté prostory bývalého lesnického učiliště v centru města. V nové budově budou centrální šatny, nové učebny a informační centrum školy v hodnotě do 20 miliónů korun.,“ řekl Petr Doležal.

 V současné době navštěvuje Střední školu 390 učňů a studentů.Ve 20 třídách se učí tříleté učební obory kuchař – číšník, kuchař, číšník, cukrář, kuchařské, cukrářské a pekařské práce a studijní obory - obchodně podnikatelská činnost  a management cestovního ruchu.

„Od příštího školního roku chystáme  nový studijní obor nazvaný gastronomie,“ prozradil Lubomír Charousek.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302