Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Náměstek hejtmana Radek Cikl projednal s řediteli resortu školství a sportu závěrečné zprávy

02. 06. 2011

 

Koncem května a první červnový den probíhalo na Krajském úřadě LK každoroční projednávání Závěrečných zpráv ředitelů středních škol a příspěvkových organizací resortu školství, mládeže, tělovýchovy a sportu. Na každého ředitele si náměstek hejtmana Radek Cikl spolu s vedoucí odboru Jiřinou Princovou a vedoucími některých oddělení odboru školství KÚ LK vyhradil minimálně 20 minut času.

„V rámci vyhrazeného času jsme s řediteli probrali například hospodaření subjektu za rok 2010, průběh přijímacích řízení na střední školy, nutnost investic, stav objektů, personální záležitosti ve smyslu limitu počtu zaměstnanců a jeho skutečného plnění v 1. čtvrtletí roku 2011. Řada subjektů se těžko vyrovnává s nedostatkem financí poskytovaných z MŠMT na platy zaměstnanců,“ uvedl náměstek hejtmana s tím, že znepokojující zprávou podle něj je, že se zhoršuje potenciál vzdělávaných žáků nejen na středních školách, ale i na speciálních školách.

Také ředitelů dětských domovů se závěrečné zprávy týkaly. Ti shodně konstatovali, že současné prohlubující se problémy společnosti se projevují i na dětech umístěných v dětských domovech. „K dobrým zprávám například patří, že se střední školy dobře vypořádaly s organizací státních maturit,“ uzavřel Radek Cikl.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588