Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová pokřtila knihu Zindulky z Jilemnice

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 11. 2011 15:32

Sdílet článek

 

Náměstkyně hejtmana LK pro kulturu a cestovní ruch Lidie Vajnerová (SOS) včera pokřtila v Knihkupectví a antikvariátu Jaroslava Fryče v Liberci novou knihu herce Stanislava Zindulky Moje cesta vlakem štěstí a naděje.

“Vzhledem k tomu, že Liberecký kraj je hodně  kamenitý, tak jsem zvolila křest, tedy posypání výtisku drtí z liberecké žuly,“ vysvětlila s úsměvem náměstkyně hejtmana.

 

Herec pak představil svou knihu úryvky, které přednášel z hlavy, nebo lépe řečeno je volně hrál, před padesátkou návštěvníků.

Mimo jiné zdůraznil na otázku Lidie Vajnerové, jaký má vztah ke svému rodišti Jilemnici, posluchače informoval že se všude představoval jako Zindulkka z Jilemnice.

Přestože jeho vyprávění melo nádech černého humoru, byly příběhy o hřbitovech, hercích, kteří musejí hrát umírající, ale i přijímací zkoušce na damu, kdy hladověl nemaje potravinové lístky,  velice úsměvné.

 Křest knihy zakončila autogramiáda herce, je již dlouhou dobu patronem liberecké Nadace Euronisa.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky