Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstkyně hejtmana slavnostně otevře v Dobré Vodě naučnou stezku Jany a Josefa V. Scheybalových

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 06. 2011 12:49

Sdílet článek

 

Slavnostní otevření Naučné stezky Jany a Josefa V. Scheybalových se koná za účasti náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerové v neděli 19. 6. 2011 v 9.30 hod  hodin na Dobré Vodě v Jablonci nad Nisou (prostranství u odbočky na Rádlo). „Stezka je věnována významným místním národopiscům, manželům Scheybalovým. Je dobré poznat malebná a turisticky méně navštěvovaná místa, kam manželé podnikali časté výlety, během nichž prováděli dokumentaci historických památek a krajiny,“ uvedla náměstkyně s tím, že po stopách manželů Scheybalových lze objevovat a obdivovat krásný kraj na jih od Jablonce nad Nisou.

Stávající okruh stezky tvoří 17 zastavení v místech památky nebo přírodní zajímavosti na trase Jablonec – Dobrá Voda, Rychnov u Jablonce nad Nisou, Pelíkovice, Kopanina a Pulečný. Stezka je určena zájemcům všech věkových kategorií.

Po celý den čeká návštěvníky bohatý program na trase stezky:

  • na počátku stezky zazní kramářské písně ze sbírky J. V. Scheybala v podání folklórního souboru Nisanka a jazzové evergreeny v podání hudebního souboru Jazztet  ze ZUŠ Jablonec n. N., moderuje David Jelínek
  • od 10 hod. komentované procházky stezkou s průvodci Václavem Choutkou, starostou obce Pulečný, a Lukášem Pletichou, předsedou spolku přátel města Jablonec n. N.
  • 13 hod. setkání se starostou Rychnova u Jbc Františkem Chloubou, vystoupení tanečního souboru Magdaléna
  • 14 – 19 hod. hod. zahájení odpoledního programu v obci Pulečný (hřiště za restaurací U Dubu) hraje. staročeská hudební skupina Hudba u města Vídně
  • 11. – 16 hod. tvořivé centrum pro děti na Pelíkovicích. Děli mohou procházel stezku s „kartou krajánka" a plnit různé úkoly. V cíli se dočkají drobné odměny, a když budou mít štěstí, lak i hodnotných cen.
  • Výstava Cesta mou krajinou, která se koná při příležitosti otevření naučné stezky v Městské galerii MY v Jablonci nad Nisou, zahájena 16. června v 17.00 hodin a potrvá do 26. srpna.
  • 10. 13 – 15 hod. otevřeno Městské muzeum v Rychnově uJablonce n. N..

Projekt je financován převážně z dotace ROP NUTS II Severovýchod, „Společný marketing cestovního ruchu turistického regionu Jizerské hory“, jehož nositelem je sdružení Jizerské hory – turistický region Liberecko, Jablonecko, Frýdlantsko a Tanvaldsko, a za finanční podpory města Jablonec nad Nisou. Partnery projektu jsou město Rychnov u Jablonce nad Nisou a obce Pulečný a Frýdštejn.

Podrobné informace o programu naleznete v příloze.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky