Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Národní kolo ekologické olympiády bylo v Oldřichově v Hájích

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 05. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6452|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Pořádání ekologických olympiád středních škol má dlouholetou tradici. Letos proběhl již 13. ročník této celostátní soutěže a národní kolo se poprvé uskutečnilo v Libereckém kraji!

Proběhlo od 7. do 11. května v areálu Střediska ekologické výchovy Libereckého kraje v Oldřichově v Hájích a jeho okolí a nad jeho konáním převzal záštitu starosta Tanvaldu a krajský zastupitel Petr Polák.    

„Olympiáda je určena pro studenty gymnázií a odborných škol. Jejím cílem je porovnávání znalostí a dovedností z oblasti ochrany přírody a péče o životní prostředí,“ řekl náměstek hejtmana Radim Zika, jehož resort akci připravil ve spolupráci s 36. Základní organizací Českého svazu ochránců přírody při Správě CHKO Jizerské hory a řadou dalších organizací. 

Národní kolo završilo krajská kola. Celkem 11 tříčlenných týmů, vítězů krajských kol, mělo po absolvování teoretického testu za úkol zhodnotit plán péče o přírodní rezervaci Vápenný vrch u Raspenavy a navrhnout další opatření k revitalizaci tohoto území. Svá řešení soutěžící obhajovali před odbornou porotou. Zápolení bylo velmi vyrovnané a výsledky velmi těsné. Na prvním místě se nakonec umístili reprezentanti Libereckého kraje – studenti Podještědského gymnázia Liberec.  

Pro účastníky byl připraven také bohatý doprovodný program. Vedle exkurse do Národní přírodní rezervace Jizerskohorské bučiny to byl i pravý Jizerský country bál.

„Realizace národního kola této významné soutěže v našem kraji mimo jiné přispěla k prezentaci úspěšně fungujícího systému ekologické výchovy v Libereckém kraji,“ doplnil Zika.

Liberecký kraj byl pořádáním národního kola pověřen na základě velmi úspěšných krajských kol. Ta měla vedle vysoké úrovně jednu z nejvyšších účastí soutěžících v republice.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky