Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nebezpečná křižovatka ve Skalici u České Lípy projde úpravou

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 10. 2014 11:06
  • Doprava

Sdílet článek

Stavební práce kvůli úpravě nebezpečné křižovatky ve Skalici u České Lípy si vyžádají částečnou uzavírku provozu. S omezením v místě před a za křižovatkou silnic I/9 a III/26851 musí řidiči počítat v termínu od 3. listopadu do 28. listopadu 2014.

„V rámci stavebních prací dojde na dvou místech k zúžení vozovky silnice I/9 v úseku Česká Lípa – Nový Bor na jeden jízdní pruh pro oba směry jízdy. Silniční provoz bude řízen dopravním značením dle dopravně inženýrského opatření,“ informuje vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Jan Čáp.

Ředitelství silnic a dálnic ČR na základě podnětů dotčených samospráv obcí Města Nový Bor
a Obce Skalice u České Lípy a Libereckého kraje zajistilo zpracování dokumentace návrhu úpravy svislého a vodorovného dopravního značení na úrovňové stykové křižovatce silnice I. třídy se silnicí III. třídy a s místní komunikací. Vzhledem k tomu, že na předmětné křižovatce jsou vyšší intenzity vozidel přejíždějící hlavní silnici z obce Skalice u České Lípy do města Nový Bor a vozidla po hlavní silnici mají vyšší rychlost, dochází v tomto úseku opakovaně k dopravním nehodám. „Každoročně se v tomto úseku stane 4 až 9 dopravních nehod kvůli nedání přednosti v jízdě. Cílem navržených úprav je docílení snížení rychlosti vozidel na silnici I/9,“ doplňuje krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Změnou místní úpravy provozu dojde k zúžení průběžného jízdního pruhu na silnici I/9 z 3,5 metrů na 3,25 metrů ve prospěch šířky odbočovacích pruhů vlevo, v osazení baliset po obvodu rozšiřovacího klínu jízdních pruhů ve vydlážděné části. Dále budou doplněna svodidla a vyznačena optická psychologická brzda na vozovce silnice I. třídy. V příštím roce se osadí proměnné svislé zákazové dopravní značení na hlavní silnici, které bude upozorňovat na nejvyšší dovolenou rychlost 70 km/h.  

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky