Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Němečtí a čeští školáci společně zkoumají rozdílnost dopravních pravidel

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 12. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5960|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V současné době probíhá pilotní projekt „Dopravní výchova v ČR a SRN 2007/2008“ ve spolupráci se základní školou Lidická, Hrádek nad Nisou a Schkola Jonsdorf. Děti z 8. a 9. tříd ze jmenovaných škol společně utvořily projektový team, který v rámci školního roku absolvuje přednášky na téma dopravní výchovy a navštíví vybraná dětská dopravní hřiště  v Libereckém kraji.

„Do konce školního roku děti  připraví dokument, který popisuje rozdílnost dopravní výchovy v SRN a ČR, film ze všech projektových dnů a dále se budou zabývat návrhem kampaně pro zvýšení návštěvnosti dětských dopravních hřišť,“ uvedl Jan Polák, koordinátor BESIP LK.

Minulý týden v dopoledních hodinách navštívil projektový team dětí Krajský úřad Libereckého kraje. Absolvoval první přednášku na téma dopravní výchova a dětská dopravní hřiště v Libereckém kraji. Zaměstnanci odboru dopravy je seznámili s tím jak dopravní výchova na hřištích vypadá, jaká je organizace dopravní výchovy  a jaké jsou možnosti dětských dopravních hřišť.

„Také jsme jim představili  projekt webových stránek www.deti.bezpecne-na-sinicich.cz.,“ dodal Jan  Polák s tím, že v  dalších letech by BESIP Libereckého kraje rád projekt rozšířil i na jiné školy, aby se z pilotního projektu stala tradiční a školami vyhledávaná aktivita.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky