Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nemocnice v České Lípě chystá modernizaci lůžkových oddělení

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 08. 2014 13:47
  • Zastupitelstvo
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Desítky nových polohovacích lůžek a kvalitní dorozumívací, signalizační systém změní brzy k lepšímu pobyt pacientů na lůžkových odděleních českolipské nemocnice.  

Modernizaci umožní dobře připravený projekt Komunikace a mobilita bez bariér“, na který získala dotaci téměř 6 milionů korun (5 989 500,00 Kč včetně DPH) z operačního programu ROP NUTS II Severovýchod, 39. kolo výzvy - oblast podpory 2.2.

Projekt má v plánu zabezpečit modernizaci přístrojového vybavení  na lůžkových odděleních NsP. Konkrétně půjde o nákup komunikačního a signalizačního systému „sestra – pacient“, který zajišťuje hovorový, optický a akustický kontakt pacienta na lůžku s ošetřujícím personálem. Nová technika umožní obousměrnou komunikaci mezi pacientem a zdravotní sestrou a přivolání obsluhy k pacientovi na pokoj. Moderní komunikační systémy zároveň umožňují pacientům poslech zábavného programu, připojení k jednotné telefonní síti či internetu.

Neméně významnou součástí tohoto projektu je také obměna lůžkového vybavení NsP, kterou velmi přivítají pacienti i zdravotníci. Dosloužilé postele pro nemocné nahradí celkem 100 nemocničních polohovacích lůžek. Stará lůžka budou za nová vyměňována napříč celou nemocnicí.

Nemocnice nyní připravuje vyhlášení výběrového řízení na vlastní realizaci projektu. Jeho výsledek by měl být jasný nejpozději v prosinci 2014.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky