Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Neziskovky budou tvořit svoji vizi

23. 01. 2015

O vizi neziskového sektoru se bude radit 28. ledna v 15 hodin v sídle Krajského úřadu LK, v Liberci (multimediální sál) několik desítek zástupců neziskových organizací Libereckého kraje. 

 Spolu s  krajskou radní pro resort regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova Ivanou Hujerovou a školenými lektory projdou metodou „tvorby vize komunity“.

„Jedná se o velmi tvůrčí přístup k zmapování a sdílení představ a očekávání rozličných a často velmi různorodých seskupení lidí. Výsledkem takového setkání je zachycení několika základních témat, problémů, u kterých je společná vůle se jim věnovat.  A to  chceme  s neziskovými subjekty rozklíčovat,“ vysvětlila radní.

„Mám s touto metodou moc dobré osobní zkušenosti v jednotlivých obcích, kde lidé chtějí zjistit, kudy se dále chtějí obyvatelé ubírat a co je trápí,“ doplnila s tím, že navzdory různorodosti účastníků, ke slovu se dostanou všichni.

Ze setkání bude podle ní vytvořen jeden společný výstup, u kterého je podmínkou, aby byl uskutečnitelný za současných podmínek, a na kterém se shodne většina.

Osloveni byli zástupci neziskových organizací z různých oblastí Libereckého kraje, různých velikostí – počínaje drobnými neziskovkami, které fungují výlučně na principu dobrovolnictví, např. rybáři, speleologové, skauti a další. Nebudou chybět profesionální subjekty věnující se např. životnímu prostředí či sociálním službám.

„Liberecký kraj chce takto zachytit reálné potřeby subjektů věnující se veřejně prospěšným aktivitám v Libereckém kraji a navázat smysluplnou spolupráci,“ zdůraznila Ivana Hujerová.

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588