Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Nominace do soutěže Stejná šance - zaměstnavatel 2012 končí 31. března

19. 03. 2012

 

Soutěž Stejná šance – Zaměstnavatel 2012, prestižní soutěž zaměstnavatelů, kteří lidem se znevýhodněním dávají na pracovním trhu stejnou šanci jako ostatním, a tím aktivně přispívají k jejich začleňování do společnosti začala 15. února a nominace končí 31. března.

Již 5. ročník pod záštitou krajského radního pro sociální věci Pavla Petráčka (ČSSD) pořádá v Libereckém kraji obecně prospěšná společnost Rytmus Liberec ve spolupráci s Českou unií pro podporované zaměstnávání.

Rytmus už tradičně prostřednictvím soutěže Stejná šance oceňuje firmy, které se přihlásily ke konceptu společenské odpovědnosti firem tím, že lidem s postižením dávají šanci získat práci na otevřeném pracovním trhu.

„Cílem soutěže je podpořit firmy, které zaměstnávají osoby se zdravotním postižením, poskytnout jim veřejné uznání a prostřednictvím příkladů jejich dobré praxe motivovat ostatní firmy, aby osoby s handicapem zaměstnávaly,“ uvedla Veronika Vránová ze společnosti Rytmus. Slavnostní vyhlášení vítězů se uskuteční v polovině května 2012..

Nominovat zaměstnavatele může široká veřejnost vyplněním nominačního listu na portále www.stejnasance.cz nebo zasláním nominačního listu na adresu Rytmus Liberec, o. p. s. Nominace budou vyhodnoceny odbornou komisí složenou ze zástupců vyhlašovatelů a odborníků na zaměstnávání osob se zdravotním znevýhodněním.

Už tradičně se akce koná pod záštitou Hospodářské komory České republiky. Mediálními partnery letošního ročníku jsou ČRo Sever, Denik.cz, Rádio Hey.

Vítězem předešlého ročníku soutěže v Libereckém kraji se stal Sky Restaurant, s. r. o., McDonald´s. Slova majitelky Sky Restaurant Ivany Černé „…ne všichni jsme mladí, krásní a zdraví, a pokud náhodou teď takoví jsme, tak to nemusí být navěky.“ McDonald´s stále zaměstnává pana Pavla a pana Miroslava. V posledním roce tato firma umožnila „stejnou šanci“ i dalším lidem se zdravotním postižením.

Nově nominovanou firmou je například KFC Liberec – Amrest, s. r. o., která zaměstnává Růženu. Manažerka Lucie Tulachová k práci paní Růženy dodává: „Patří mezi nejlepší zaměstnance. I přes svůj handicap nemá problémy s dojížděním, na nic se nevymlouvá a nechodí pozdě. Není nač si stěžovat.“

Soutěž Stejná šance probíhá od roku 2004 v různých krajích České republiky. Do soutěže je nominováno rok od roku víc firem. Celkem bylo ve čtyřech ročnících přijato 401 platných nominací.

„Zákonná povinnost zaměstnávat OZP či odebírat výrobky nebo služby od firem zaměstnávajících OZP nad 50% se v roce 2010 týkala 22 110 firem. Některé z nich jsou spokojenými zaměstnavateli OZP, kteří poznali výhody spolupráce organizací podporovaného zaměstnávání.   Jako výhody zaměstnavatelé získají bezplatně poskytnutou pomoc například při vytipování vhodných pracovních činností pro osoby zdravotně postižené ve firmě, přímou podpora zaměstnance na jeho pracovišti při zaučení. Získá stálého a motivovaného zaměstnance, který pomáhá ke stmelení pracovního týmu. Není to slogan. Je to realita,“ upozornila Romana Tončíková z České unie pro podporované zaměstnávání

 

 

Kontakty: Romana Točíková

PR a komunikace

Česká unie pro podporované zaměstnávání – spoluvyhlašovatel soutěže

Studentská 541/3, 160 00 Praha6 

tel.: + 420 734 252 339, e-mail: romana.tocikova@unie-pz.cz

www.unie-pz.cz

 

Veronika Vránová

Rytmus Liberec, o. p. s.

Palachova 504/7, 460 01 Liberec

Tel: 485 100 626

Mobil: 777 228 661

e-mail: veronika.vranova@rytmus.org

www.rytmusliberec.cz

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588