Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nová okružní křižovatka v Mimoni zlepší průjezdnost městem

Mgr. Langer Jiří

  • 07. 09. 2011 15:11

Sdílet článek

 

Dnes byla zprůjezdněna okružní křižovatka na Kozinově náměstí v Mimoni. Tato křižovatka tvoří významnou spojnici mezi Novým Borem a Mimoní ve směru na Mnichovo Hradiště, a dále pak mezi Doksy, Mimoní a Jablonném v Podještědí.Stavba byla zahájena v dubnu letošního roku a měla by být kompletně dokončena již v polovině října. To znamená o 5 měsíců dříve, než jsme očekávali. Původní termín dokončení stavby byl až na jaře příštího roku,“ říká Martin Sepp, náměstek hejtmana.

 

            Vznikla zde 4 ramenná okružní křižovatka o průměru 29 m. Její 3 ramena tvoří stávající ulice Českolipská, Lužická a Panská. V budoucnu se počítá s napojením 4 ramene – obchvatem centra města Mimoň, které v současné době zůstane zaslepeno. Celkové náklady na stavbu se vyšplhaly na 14 mil. korun. Tato částka je z 92,5% hrazena z prostředků EU prostřednictvím Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. Zbývajících 7,5 % je kryto z rozpočtu Libereckého kraje“, dodal Martin Sepp, náměstek hejtmana pro dopravu.

 

            Nově vybudovaná okružní křižovatka v budoucnu umožní připojení plánované přeložky podél Ploučnice a zajistí tak hladší a bezpečnější průjezd centrem města v jižním směru. Projekt výstavby je součástí širšího záměru Libereckého kraje, který by měl postupně dojít k přestavbě tří současných křižovatek a vybudování přeložky s cílem odklonit velkou část dopravy z centra města. Realizace projektu přinese zlepšení průjezdnosti městem, zvýšení plynulosti dopravy a bezpečnosti provozu a pohybu chodců na komunikacích II. třídy, jež zde tvoří významný regionální dopravní uzel. Nemalé pozitivní dopady bude mít projekt i na životní prostředí a život obyvatel města díky snížení emisí a hluku, s ohledem na plánované napojení přeložky pak celkové zklidnění provozu.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky